Νέα διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


Κορυφαίες θέσεις κατέλαβε και πάλι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal, όπου περιλαμβάνονται τα κορυφαία Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το έτος 2016-2017.

Συνολικά, αξιολογήθηκαν πάνω από 17.000 Μεταπτυχιακά από 1.000 Πανεπιστήμια σε 154 χώρες, από τα οποία προέκυψαν τα κορυφαία 4.000 σε 32 επιστημονικά πεδία.

Η τελική κατάταξη έγινε με βάση μία παγκόσμια έρευνα (Best Masters Survey) στην οποία συμμετείχαν διευθυντές προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από όλο το κόσμο, καθώς και φοιτητές που συμμετείχαν στα διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Στα κριτήρια περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η φήμη των Προγραμμάτων και του Ιδρύματος, ο μισθός πρώτης απασχόλησης (salary of the 1st employment) των αποφοίτων, καθώς και το επίπεδο ικανοποίησής τους. 

Με αφορμή τις παραπάνω διακρίσεις, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης δήλωσε: «Οι διεθνείς διακρίσεις που απολαμβάνουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι αποτέλεσμα επίπονων προσπαθειών πολλών δεκαετιών».

Συνολικά, 14 ΠΜΣ του ΟΠΑ κατέλαβαν εξαιρετικά υψηλές θέσεις στο επιστημονικό τους πεδίο:

diakrisiopa.jpg