Είναι τεράστια η στήριξη στην ομάδα «Σκύρος 2016» από Αμερική, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία και κάθε μεριά του πλανήτη


Ένα βήμα πριν κατοχυρώσουν το βραβείο του πιο δημοφιλούς βίντεο σε διαγωνισμό για την κλιματική αλλαγή βρίσκονται οι Έλληνες φοιτητές της Ομάδας «Σκύρος 2016».

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 7-18 Νοεμβρίου στο Μαρακές στην 22η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών (COP22) για την Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στον διαγωνισμό, όπως αναφέρει το greenagenda.gr έχουν πάρει μέρος περισσότερες από 860 συμμετοχές, από 153 χώρες.

«Η δική μας συμμετοχή έλαβε μέχρι στιγμής τρομερή υποστήριξη. Η επιτυχημένη επικοινωνιακή προσέγγισή μας, σε συνδυασμό με την προώθησή του περιβαλλοντικού έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, στους  επισκέπτες από διάφορες χώρες και μέρη της Ελλάδας, στο λιμάνι της Λιναριάς μας έφερε στην πρώτη θέση σε δημοσιότητα μέχρι στιγμής.

Έχουμε λάβει ισχυρή υποστήριξη από Αμερική, Μεξικό, Γαλλία, Γερμανία και κάθε μεριά του πλανήτη, κι αυτή την στιγμή είμαστε ένα βήμα πριν κατοχυρώσουμε το βραβείο του πιο δημοφιλούς  βίντεο για το διαγωνισμό ενάντια στη κλιματική αλλαγή. Η νέα γενιά της Ελλάδας μας δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής και πραγματικής δράσης προσωπικά για τον καθένα μας, αλλά και των ανθρώπων που κυβερνούν και χαράσσουν πολιτικές.

Η ανάγκη τής νέας γενιάς για δράση ενάντια των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν καθημερινά είναι εμφανής, μέσα από δημιουργικές πράξεις, όπως το βίντεο μας», τόνισε η Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κωνσταντίνα Σκαναβή.

Ο διαγωνισμός είναι μια συνεργασία του προγράμματος Connect4Climate του World Bank Group, των Ηνωμένων Εθνών, της UNEP κι άλλων ισχυρών φορέων. Σκοπός τους είναι να ενώσουν την δύναμη της φωνής της νέας γενιάς όλου του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όιλα τα πλάνα είναι τραβηγμένα στο νησί της Σκύρου και οι λήψεις από drone ανήκουν στον φωτογράφο, Νίκο Φανό. «Στην επικοινωνιακή αυτή καμπάνια για την κλιματική αλλαγή, συμμετέχουν όμως όλα τα ερευνητικά μέλη του παραρτήματος του Εργαστηρίου μου στη Σκύρο. Η υποστήριξη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, Κυριάκου Αντωνόπουλου, και του Διοικητικού Συμβουλίου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και για την δημιουργία αλλά και προβολή της περιβαλλοντικής αυτής προσπάθειας σε παγκόσμια κλίμακα», σημείωσε η κα. Σκαναβή.