Θεματικές εκδηλώσεις για να ξεκινήσει η πρώτη σου φοιτητική χρονιά με το δεξί.


Το Thinking (C)up σε συνεργασία με ThinkBiz, Get Involved, AEGEE, AIESEC, Ρητορικός Όμιλος  και Κινηματογραφική Ομάδα διοργανώνουν μια γιορτή φοιτητικής αύρας και ζωντάνιας ώστε οι πρωτοετείς φοιτητές να εγκλιματιστούν στα δεδομένα της νέας τους ζωής.

Από τις 17 ως τις 21 Οκτωβρίου, Thinking (C)up (Πατησίων 99) και ΟΠΑ σε περιμένουν να συμμετέχεις στις θεματικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά με είσοδο ελεύθερη, από τις 5 ως τις 7 το απόγευμα. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και η περιγραφή των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν.

17 Οκτωβρίου 
Aiesec - Culture Pursuit
To Trivial Pursuit είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο νικητής είναι εκείνος που έχει τις περισσότερες γνώσεις σε μια ποικιλία κατηγοριών.

H δραστηριότητα αφορά μια τροποποίηση του Trivial Pursuit που θα ονομάσουμε Culture Pursuit. Πρόκειται για το ίδιο παιχνίδι στο οποίο οι ερωτήσειις θα έχουν δημιουργηθεί από την AIESEC και θα αφορούν πληροφορίες σχετικά με άλλες χώρες, τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα τους καθώς και παράξενες ή αστείες συνήθειες. 

18 Οκτωβρίου 
Κινηματογραφική Ομάδα Ο.Π.Α - Workshop
Προβολές, σεμινάρια και γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών. Στο Movie Workshop θα μπορέσετε να γίνετε σκηνοθέτες ή ηθοποιοί για να φτιάξετε μια ταινία και να την κάνετε παρουσίαση με την βοήθεια της κινηματογραφικής ομάδας.

19 Οκτωβρίου 
Τhink Biz - Το χαμένο business plan
Mέσα στο Meeting Room by What’s  Up @Thinking (C)up, το οποίο θα είναι ειδικά διαμορφωμένο, μια δύσκολη υπόθεση σας περιμένει για να την επιλύσετε και να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα της επιχειρηματικότητας! Σαράντα λεπτά δράσης και περιπέτειας, όπου βρίσκεστε  κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο γεμάτο γρίφους, με μόνο όπλο το μυαλό και την ομάδα σας. Εσείς θα καταφέρετε να αποδράσετε εγκάιρως;

Θεατρική Ομάδα - Θεατρικό παιχνίδι 
Γνωρίστε μέσω του θεάτρου τον εαυτό σας, τον συνάνθρωπο και το χώρο που μας περιβάλλει, μαθαίνοντας και αποκομίζοντας εμπειρίες χρήσιμες τόσο πάνω στην σκηνή, όσο και κάτω από αυτήν.

20 Οκτωβρίου
Aegee- Πολιτιστικές ανταλλαγές 
To παιχνίδι εξελίσσεται στις Ευρωπαικές χώρες όπου συναντώνται όλες οι antennae. Έχοντας ορίσει 4 διαφορετικές πορείες, οι 4 ομάδες (3-4 ατόμων), ακολουθώντας μία απο αυτές η κάθεμία,  ξεκινούν απο τα 4 ακριτικά σημεία και απαντούν σε γενικές ερωτήσεις γνώσεων (πολλαπλής επιλογής, Σωστού/Λάθους κλπ.) που αφορούν τις χώρες της κάθε προκαθορισμένης διαδρομής. Για κάθε σωστή απάντηση η ομάδα έχει τη δυνατότητα να ξεκλειδώσει ένα fun fact για την AEGEE Europe ή για τις Antennae της εκάστοτε χώρας και στη συνέχεια να προχωρήσει στην επόμενη.

Ρητορικός Όμιλος Ο.Π.Α - "Don't raise your voice. Improve your argument. "
Το Debate είναι ένα παγκόσμιο πανεπιστημιακό άθλημα ή παιχνίδι. Μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς γύρω από ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, όπου τέσσερα ζεύγη παικτών αναλαμβάνουν είτε να υποστηρίξουν είτε να αντικρούσουν μία πρόταση, ανεξαρτήτως της προσωπικής τους άποψης. Μια ασχολία που μπορεί να σου προσφέρει τροφή για σκέψη, γνώσεις, ευκαιρίες για γνωριμίες και συμμετοχή σε πανεπιστημιακά πρωταθλήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

21 Οκτωβρίου
Get Involved - Funky Treasure Day
Το κυνήγι του θησαυρού από την Get Involved, μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  θα διδάξει κάθε κρυμμένο μυστικό στους πρωτοετείς. 
                                            
23:00 | PARTY
Το πρώτο πάρτι της χρονιάς έρχεται από το What’s Up, για να γνωριστούν οι φοιτητές μεταξύ τους αλλά και με τις φοιτητικές ομάδες. Στα decks θα έχουμε γνωστούς dj και πολύ διάθεση.