Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας... Έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον της Unesco!


Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο θα λειτουργήσει πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για μια Θερινή Ακαδημία για πρόσφυγες και έλληνες φοιτητές που θα έχει θέμα: «Πέρα από την προσφυγική κρίση-Σπουδάζοντας στην Ευρώπη» και, όπως μαθαίνουμε, έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Φορέων και της Unesco.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων προσφύγων, σχετικά με τον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, ενώ συνδυάζει διαφορετικές εκπαιδευτικές μεθόδους.

Η Θερινή Ακαδημία θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 28 του Αυγούστου του 2016, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Πελοπόννησο. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Σαράντα φοιτητές θα συμμετάσχουν στη θερινή ακαδημία, τα 2/3 θα είναι πρόσφυγες και το 1/3 θα είναι ομότιμοι Έλληνες φοιτητές.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς στον χώρο τους, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την εκπαίδευση στη δημοκρατία και τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ για την εκμάθηση της ελληνικής, ως ξένης γλώσσας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία σειρά σεμιναρίων στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, μαθήματα γλώσσας (ελληνικής και αγγλικής), εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, καθώς και παρουσιάσεις / συζητήσεις σχετικά με τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και τις παρεχόμενες σπουδές. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και μία ολοήμερη εκδρομή. Τα μαθήματα και οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Οι καθηγητές και οι εκπαιδευτές θα είναι από την Ελλάδα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να παρουσιαστεί μια ευρεία και πολύπλευρη εικόνα της Ευρώπης, της κουλτούρας και των θεσμών της (πολιτικών και εκπαιδευτικών).

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής καλύπτονται από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το σύντομο βιογραφικό σημείωμα και το έντυπο αίτησης συμπληρωμένο θα πρέπει να κατατεθούν στην παρακάτω διεύθυνση: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Ανδρέα Παπανδρέου 37 151 80 Μαρούσι ή ηλεκτρονικά: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.