Η εφαρμογή τους πήρε το όνομα της από την Amanda Todd, που σε ηλικία 15 ετών αυτοκτόνησε αφότου υπέστη bullying.


Τέσσερις φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κέρδισαν το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Microsoft, Imagine Cup και μαζί με τη δόξα κέρδισαν και τα 50.000 δολάρια που το συνοδεύουν.

Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορα τους, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα χώρο συναισθημάτων, στον οποίο ο χρήστης περιηγείται με στόχο να αυξηθεί η ενσυναίσθηση, η αυτοπεποίθηση και η ευαισθητοποίησή του για το πρόβλημα του bullying. Για να το επιτύχουν δημιούργησαν μια εφαρμογή εικονικής και προσαυξημένης πραγματικότητας, στο περιβάλλον της οποίας προβάλλονται κατάλληλες εικόνες και βίντεο.

Η εφαρμογή πήρε το όνομα της από την Amanda Todd, η οποία σε ηλικία 15 χρονών αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της, αφότου υπέστη bullying. Πριν από τον θάνατό της δημοσίευσε ένα βίντεο, στο οποίο εξιστορούσε την τραγική ιστορία της μέσα από μια σειρά από κάρτες. Το βίντεο απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και η Amanda έγινε σύμβολο κατά του bullying και πηγή έμπνευσης για τους τέσσερις φοιτητές.

Οι τέσσερις φοιτητές βραβεύθηκαν sτην κατηγορία World Citizenship και το βραβείο απένειμε στην ελληνική ομάδα ο ίδιος ο CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Συγχαρητήρια παιδιά!