Μέχρι 23 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων


Μέχρι 23 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Προκήρυξη επιλογής πέντε (5) υποτρόφων, χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό ακαδ. έτους 2013-2014 και πέντε (5) υποτρόφων, χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό ακαδ. έτους 2014-2015 από τα έσοδα του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η χορήγηση πέντε (5) υποτροφιών σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων της χώρας με καταγωγή από την Πελοπόννησο για το ακαδ. έτος 2013-2014 και 5 για το ακαδ. έτους 2014-2015 χωρίς διαγωνισμό, με επιλογή, με κριτήριο το βαθμό του Πτυχίου, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, σε Πανεπιστήμια της χώρας, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», προτιμώμενων σε κάθε περίπτωση των πτυχιούχων των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών.

Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που είναι πτυχιούχοι των παραπάνω Σχολών (Γεωπονικών και Κτηνιατρικών) προηγούνται των υπολοίπων υποψηφίων στον αξιολογικό πίνακα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι διαθέτουν τα προσόντα που απαιτούνται και ακολουθούν οι πτυχιούχοι των άλλων Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας.

Κριτήριο επιλογής μεταξύ των υποψηφίων αποτελεί ο βαθμός του Πτυχίου, κατά φθίνουσα σειρά από το «Άριστα» έως το «Λίαν Καλώς» (Πολύ Καλά), με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί και φοιτούν σε εγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών ή Διδακτορικών Σπουδών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας διενεργείται δημόσια κλήρωση.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία επιλογής μπορούν από την 23η Ιουνίου 2015 και το αργότερο μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη:
Να υποβάλλουν, κατά τις εργάσιμες ημέρες, τις αιτήσεις τους με τα δικαιολογητικά στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

-Στο Γραφείο Κεντρικού Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τις ώρες υποδοχής του κοινού 12.00-14.00. Όμως μέχρι και τις 30/06/2015, λόγω της διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποστέλλονται μόνον ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.
Πληροφορίες: Λ. Πλαγιανάκου
Τηλέφωνο:210-3443229