Εξ' ολοκλήρου μέσω διαδικτύου


Εξ' ολοκλήρου μέσω διαδικτύου

 

Συνεργασία ανάμεσα στο Κρατικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Καναδά Αταμπάσκα (Athabasca University) και το Τεχνολογικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εγκαινιάζεται με την προσφορά του μεταπτυχιακού προγράμματος «Master of Education in Distance Education» (Εκπαίδευση από Αποστάση) σε εκπαιδευτικούς της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (Ρουμανία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Αλβανία, Ιταλία και Βουλγαρία). Το πρόγραμμα παρέχεται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως, έτσι ώστε οι μεταπτυχιακοί φοιτητές στον τομέα της Εκπαίδευσης να μπορούν να σπουδάσουν από οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με μόνο προαπαιτούμενο μια σύνδεση στο διαδίκτυο. 

 

Το νέο πρόγραμμα έχει επανασχεδιαστεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού και οικονομικού συστήματος και προσφέρεται περίπου στα 3.375 ευρώ (5.000 καναδικά δολάρια). 

 

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελείται από 11 μαθήματα και ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο (e-portfolio) και μπορεί να ολοκληρωθεί σε δύο με τρία χρόνια. To μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, που φέρει και την αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ, απευθύνεται προς τους δασκάλους και τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με θέματα εκπαίδευσης/κατάρτισης. Απευθύνεται επίσης σε εκείνους που αρχίζουν τη σταδιοδρομία τους όσο και για εκείνους που στα μέσα της σταδιοδρομίας τους επιθυμούν να αποκτήσουν νέες επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις σε τομείς όπως η online διδασκαλία και η τεχνολογικά υποστηριζόμενη μάθηση. Επιπλέον, προσφέρει γνώσεις στον τομέα εκπαιδευτικού σχεδιασμού και στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων. 

 

 

Σημειώνεται ότι η προσαρμογή του προγράμματος στα ελληνικά δεδομένα πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και τη συνεργασία Ελλήνων και Καναδών διπλωματών.