Μάθε ποια είναι


 

Μάθε ποια είναι

 

Οι ελεύθερες μετεγγραφές των πολυτέκνων, τριτέκνων και υποψηφίων που εντάσσονται στην κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι βάσεις σε περιφερειακάτμήματα στα ύψη.  Επίσης μεγάλη ήταν η άνοδος στα τμήματα της Αστυνομίας, λόγω του μικρού αριθμού εισακτέων αλλά και στα τμήματα των στρατιωτικών σχολών που είναι τα μοναδικά που εξασφαλίζουν την επαγγελματική αποκατάσταση όσων τα επιλέξουν

 

Στον ακόλουθο πίνακα περιλαμβάνονται τα τμήματα όπου οι βάσεις εισαγωγής αυξήθηκαν περισσότερο από 1000 μόρια. Πρωταθλητής της αύξησης  σε απόλυτα νούμερα ήταν το τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος –Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Ζάκυνθο όπου η βάση του αυξήθηκε κατά 5.683. Βέβαια η άνοδος στο εν λόγω τμήμα είναι τεχνική καθώς οι 69 θέσεις διεκδικήθηκαν από 1 και μόνο υποψήφιο.

 

Μεγάλη ήταν η άνοδος και στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας της Αθήνας με αύξηση της τάξης των 2530 μορίων.  Τα τμήματα της Αστυνομίας βρέθηκαν στα ύψη λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων. Έτσι το τμήμα Αστυφυλάκων αύξησε τη βάση του κατά 2.447 μόρια ενώ το τμήμα των Αξιωματικών αυξήθηκε κατά 1.808 μόρια.