Πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων. Αναμένεται παρουσίαση του e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Αυτο θέλουμε να το δούμε...


Το πρώτο βραβείο καινοτομίας μεταξύ όλων των μαθητικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα απέσπασαν οι μαθητές του Λυκείου του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος - Pierce στον διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ - Junior Achievement Greece). Οι μαθητές ανέπτυξαν το προϊόν «e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ», ένα πρόγραμμα που μπορεί να σώσει ζωές, αλλάζοντας τον τρόπο αντιμετώπισης του ατομικού και οικογενειακού ιατρικού φακέλου στην καθημερινότητά μας.

Ο e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ αποτελεί ουσιαστικά μία εφαρμογή για την τήρηση Ηλεκτρονικού Ιατρικού Φακέλου αποθηκευμένη σε μνήμη USB, που χωράει στο πορτοφόλι, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο για την εγκατάσταση ή τη λειτουργία της, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Στην εφαρμογή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρεί όλες τις ιατρικές του εξετάσεις και, σε συνεργασία με τους γιατρούς του, να τηρεί το ιατρικό του ιστορικό.

Παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί τις εξετάσεις του και τη γενική πορεία της υγείας του με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η λήψη αποφάσεων σχετικών με τη θεραπεία προβλημάτων υγείας.

Παράλληλα, υπάρχει ένας ιστότοπος (www.e-geiokratis.gr) με πληροφοριακό υλικό, ο οποίος υποστηρίζει την εφαρμογή, ενώ παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν πάνω σε καίρια θέματα υγείας, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας πρόληψης και στη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης της υγείας του πληθυσμού.

Ο Ηλεκτρονικός Ιατρικός Φάκελος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει με επιτυχία η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ομάδα των μαθητών θα παρουσιάσει το e-ΓΕΙΟΚΡΑΤΗΣ στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.