«Στόχος μας είναι να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια», λένε...


Μια ομάδα νέων εθελοντών, οι ποδηλάτες της αλληλεγγύης, ξεκινά σήμερα (ημέρα έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων) ένα ιδιότυπο ταξίδι για καλό σκοπό: από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης, μια απόσταση 2.000 χιλιομέτρων. Αποστολή της ομάδας είναι να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Pixel

«Στόχος μας είναι να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια και να μοιραστούν 5 σε κάθε πόλη από όπου θα περάσουμε. Μάλιστα, έχουμε δημιουργήσει μια καμπάνια χρηματοδότησης από το κοινό και ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε 19.000 ευρώ. Όλοι μαζί, λιθαράκι -λιθαράκι θα τα καταφέρουμε», τονίζει ο κ. Χρυσοβέργης στο στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και συμπληρώνει ότι «το Wheeling2help ξεκίνησε σαν μια τρελή ιδέα και κατέληξε ως ένα κίνημα αγάπης αλληλεγγύης. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο, πραγματοποιήσαμε ένα όνειρό μας, όταν ποδηλατίσαμε 2.500 χλμ στην Ευρώπη, από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα, σε 35 μέρες περνώντας από 8 χώρες, συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας. Το αρχίσαμε δυο νέα παιδιά 27 ετών ως κάτι απλό, ρομαντικό, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει. Μπορεί κάποιος να θέλει να ποδηλατήσει από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, μπορεί να θέλει να κάνει μαζί μας 10 ή 20 χιλιόμετρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα χαμόγελο και θετική ενέργεια». Φέτος, μάλιστα, είναι η δεύτερη χρονιά που ποδηλατούν για καλό σκοπό.

Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν έχει ως εξής: Από την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν στην Αλεξανδρούπολη (10/9), Κομοτηνή (11/9), Ξάνθη (12/9), Καβάλα (13/9), Θεσσαλονίκη (15/9), Λάρισα (17/9), Τρίκαλα (18/9), Καρδίτσα (19/9), Βόλος (20/9), Λαμία (22/9), Αθήνα (25/9), Κόρινθος (27/9), Ναύπλιο (28/9), Τρίπολη (29/9), Καλαμάτα (1/10), Σπάρτη (3/10), Γύθειο (4/10), Χανιά (7/10), Ρέθυμνο (8/10) και τέλος θα καταλήξουν στο Ηράκλειο (9/10).

Στόχος των εθελοντών της δράσης «Wheeling2help», πέρα από το να προμηθεύσουν τα αμαξίδια σε παιδιά με αναπηρία, είναι επίσης και η ενημέρωση για των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα διεξαχθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε 20 διαφορετικές πόλεις, όπου ΜΚΟ, τοπικοί φορείς και σύλλογοι θα οργανώσουν δράσεις σχετικά με αναπηρία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την υγεία, τις τέχνες, την εκπαίδευση, την δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, κλπ, σε κεντρικές πλατείες στις πόλεις, ώστε να συμμετέχει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται.