Νέα, μεγάλη συνεργασία για τον ποδηλάτη από τη Θεσσαλονίκη


 

Νέα, μεγάλη συνεργασία για τον ποδηλάτη από τη Θεσσαλονίκη

 

Καινούριο κεφάλαιο ανοίγει στην καριέρα του Γιάννη Ταμουρίδη, που έγινε μέλος της επαγγελματικής ποδηλατικής ομάδας Synergy Baku Cycling Project.

 

Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, που συμμετέχει στην κατηγορία Continental έκλεισε τη 14άδα των αθλητών της με τη μεταγραφή του Θεσσαλονικιού ποδηλάτη, ο οποίος το 2013 έγινε ο πρώτος Έλληνaς που είχε αγωνιστεί σε ομάδα Pro tour (Euskaltel – Euskadi).

 

Το δέλεαρ για τον Ταμουρίδη ήταν το πρόγραμμα αγώνων που έχει η ομάδα, μέσα από το οποίο ο ίδιος μπορεί να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

 

«Είναι μία νέα αρχή για μένα. Η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, ταλαντούχους αθλητές και θέλω να βοηθήσω τους νέους συναθλητές μου στη μάχη που θα δώσουν και οι ίδιοι, όπως και εγώ, για τις προκρίσεις στο Ρίο. Επιπλέον, υπάρχει προοπτική το 2016 η ομάδα να ανέβει στο επίπεδο Pro Continental», τόνισε στο Sportsfeed.gr ο Γιάννης Ταμουρίδης, που είχε πρόταση και από αυστριακή επαγγελματική ομάδα, πριν επιλέξει τους Αζέρους.

 

Στην ανακοίνωση της συνεργασίας, η Synergy Baku τόνισε ότι ο Ταμουρίδης είναι ο πρώτος Έλληνας που αγωνίστηκε σε αγώνα Grand Tour, τερματίζοντας στο Γύρο Ιταλίας το 2013 και αναφέρει τις συμμετοχές του και τις διακρίσεις του σε άλλους μεγάλους αγώνες.

 

Το στρατηγείο της νέας ομάδας του Ταμουρίδη είναι εγκατεστημένο στη Σλοβενία, ενώ η προετοιμασία για τους αγώνες θα ξεκινήσει στις 19 Ιανουαρίου και θα διεξαχθεί στην Ισπανία.