Tώρα τα video games έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο!


Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά, αν και γυναίκα, πάντα έβρισκα κάτι τρομακτικά ελκυστικό στα video games. Και ειδικά, αυτά που αφορούσαν αυτοκίνητα. Ξέρω, ότι σαν… κορίτσι που είμαι, είμαι «προγραμματισμένη» να μισώ τα γρήγορα αυτοκίνητα και οτιδήποτε έχει να κάνει με τα βιντεοπαιχνίδια, αλλά όταν έχεις γεννηθεί σε μια εποχή όπου τα… Game Boy και τα Playstation υπήρχαν στο σπίτι κάθε teenager, ήταν λίγο δύσκολο να μην καταφέρω να βρω ένα σημείο «σύνδεσης» με αυτά τα παιχνίδια.

Και όπως είπα, ήταν αυτά με τους αγώνες ράλι που προσέφεραν (και προσφέρουν) ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον στον gamer. Να είναι αυτή η αίσθηση της ελευθερίας που μπορεί να νιώθει κανείς που έστω και virtually αισθάνεσαι; Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι ένα πολύ γρήγορο (και πολύ ακριβό) αυτοκίνητο είναι ένα ρεαλιστικά μη προσβάσιμο όνειρο, το οποίο τελικά καλύπτει άλλες προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες. Όπως και να έχει πάντως, είναι πάντα τουλάχιστον εικαστικά θελκτικό, να βλέπει κανείς (όχι μόνο να παίζει) αυτά τα video games και ακόμη περισσότερο να βλέπει την διαφορά σε αυτά που έχει επέλθει με τα χρόνια.

Με αυτό το σκεπτικό και η Donut Media έχει συνθέσει μια συλλογή με την ιστορία πίσω από τα racing video games δείχνοντας πώς τα γραφικά τους έχουν αλλάξει ανά τα χρόνια.

Από τα πιο μοντέρνα παιχνίδια σαν το Gran Turismo και το Forza μέχρι και στα πιο… πρωτόγονα από τα τέλη του ’80 και τις αρχές του ’90, τα βίντεο αυτά είναι μια μικρή υπενθύμιση του πόσο ραγδαία έχει εξελιχθεί η εμπειρία του gaming και τις αμέτρητες επιλογές που πλέον υπάρχουν.

Δες παρακάτω το βίντεο μέσα από το οποίο είμαι σίγουρη ότι θα νοσταλγήσεις τα ανέμελα, παιδικά σου χρόνια!

Δες το βίντεο εδώ.