Ο δήμος της πόλης Alessandria δημιουργεί ένα σχεδιαστικό αριστούργημα!


Σαν μέρος της αποκατάστασης της ιταλικής πόλης Alessandria, το πάρκο Carlo Carrà δέχεται μια ενδιαφέρουσα ανακαίνιση. Ο Σικελιανός καλλιτέχνης Gue μεταμορφώνει το γήπεδο μπάσκετ που υπάρχει μέσα στο εν λόγω πάρκο, σε ένα γεωμετρικό «πορτραίτο» εξαιρετικής δεξιοτεχνίας!

«Η ιδέα γεννήθηκε από την πιθανότητα του να μπορεί κανείς να διασχίσει διαφορετικά τον χώρο του γηπέδου. Παραμένοντας μέσα στην “σύνθεση” του έργου να μπορεί να αλλάξει η αντίληψη των σχεδίων μέσα από τις κινήσεις που υπάρχουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού», δήλωσε ο Gue.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, η χρωματική παλέτα του γηπέδου έχει επιλεχθεί έτσι, ώστε να αντανακλά τον χαρακτήρα και το ύφος του γηπέδου. Μέσα από τις αντιθέσεις των χρωμάτων, όπως τις ζεστές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου αλλά και τις πιο ψυχρές, όπως το σκούρο μπλε και το «παγωμένο» γαλάζιο, συγκεκριμένα σημεία του γηπέδου μπάσκετ έχουν σκοπό να προσφέρουν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία την ώρα του παιχνιδιού.

Απόλαυσε παρακάτω το εντυπωσιακό αυτό γήπεδο!

Gue-Playground-Italy-01.jpgGue-Playground-Italy-02.jpgGue-Playground-Italy-03.jpgGue-Playground-Italy-04.jpgGue-Playground-Italy-05.jpgGue-Playground-Italy-06.jpg