Τι έκανε λοιπόν με αυτούς τους στίχους ο δημοφιλής rapper;


Την άδειά του για να χρησιμοποιήσει τους στίχους του έδωσε κάποτε ο Bob Dylan στον Post Malone, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Rolling Stone.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο περιοδικό, ο παραγωγός Michael Cash αποκάλυψε πως ο Post Malone έγραψε ένα κομμάτι χρησιμοποιώντας τους εν λόγω στίχους, το οποίο και επρόκειτο να συμπεριληφθεί σε μια συλλογή κομματιών του Dylan, εμπνευσμένη από τον δίσκο του 2014, Lost on the River: The New Basement Tapes. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Marcus Mumford, Jim James και Elvis Costello, οι οποίοι και ηχογράφησαν κομμάτια σε στίχους του Dylan. Το όραμα του Cash φαίνεται πως ήταν να δημιουργήσει τον δικό του δίσκο με κομμάτια ηχογραφημένα από rappers όπως ο Kendrick Lamar και ο J. Cole, αλλά και ο Malone, ο οποίος είναι μάλιστα μεγάλος fan του Dylan.

Σύμφωνα με τον Cash, ο εκπρόσωπος του Dylan, Jeff Rosen, απάντησε στο αίτημά του να συνεργαστούν με τον Malone tease-άροντας ότι ο Dylan «είχε ήδη κάτι στο μυαλό του που ήθελε να φτιάξει ειδικά γι΄αυτό». Κοντινή πηγή του Dylan ανέφερε ωστόσο στο Rolling Stone ότι οι στίχοι υπήρχαν ήδη.

Ό,τι κι αν συνέβη τελικά, ο Rosen έστειλε στίχους για ένα κομμάτι με τίτλο “Be Not Deceived” τον Νοέμβριο του 2020. Ο Cash περιέγραψε τους στίχους του Dylan ως σχετικούς με την απώλεια της αθωότητας, ενώ ανέφερε ότι ο Malone «κυριολεκτικά έκλαιγε» όταν τους άκουσε. Τον Μάρτιο του 2021 ηχογράφησε ο ίδιος το κομμάτι, χωρίς ωστόσο ο Dylan να παρευρεθεί στο session.

Η μη συμμετοχή του εμβληματικού καλλιτέχνη στην ηχογράφηση φαίνεται πως αποσυντόνισε τελικά τον Malone, με τον Cash να αναφέρει ότι κατάφεραν τελικά να ολοκληρώσουν το 40% αυτής. Ο rapper δεν επέστρεψε στο studio για την ολοκλήρωση του κομματιού και έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συνέβη.

Ο Cash ανέφερε: «Φαίνεται πως απλά κανείς δεν διαχειρίστηκε τις προσδοκίες για αυτό το κομμάτι, και ότι κανείς δεν επικοινώνησε. Ένα πολύ cool δείγμα μουσικής δημιουργήθηκε, και μετά απλά έγινε περίεργο. Έγινε πολύ περίεργο».

Μπορεί να μην ξέρουμε τι ήταν αυτό που δεν άφησε τον Malone να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον Dylan, οι δηλώσεις που έκανε όμως στο πολωνικό περιοδικό NewOnce το 2017 μας δίνουν ίσως μια ιδέα του τι μπορεί να συνέβη τελικά: «Αν ψάχνετε στίχους, αν θέλετε να κλάψετε, αν θέλετε να σκεφτείτε τη ζωή, μην ακούτε hip-hop… Όποτε θέλω να κλάψω, θα ακούσω λίγο Bob Dylan».

Ο Malone είναι επίσης γνωστό πως έχει ένα τατουάζ στον αριστερό του δικέφαλο με τον Dylan, ενώ ένα από τα πιο δημοφιλή του covers προτού γίνει διάσημος ήταν αυτό στο “Don’t Think Twice, It’s Alright”.