Μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη: Once Were Brothers, Greek Rock Revolution, Madonna and the Breakfast Club, The Harder They Come, Nick Cave - Straight To You και 1991: The Year Punk Broke, όποια στιγμή επιθυμείτε!


Μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη: Once Were Brothers, Greek Rock Revolution, Madonna and the Breakfast Club, The Harder They Come, Nick Cave - Straight To You και 1991: The Year Punk Broke, όποια στιγμή επιθυμείτε!

Η δεύτερη έκδοση του Backstage Festival  ξεκίνησε στις 12 Απριλίου. Η μουσική παίζει και πάλι δυνατά, κάθε βράδυ, με βραβευμένες μουσικές ταινίες, αυτή τη φορά και με πρεμιέρες και online θεματικά party και mix. Για όλους εμάς που δεν το βάζουμε κάτω και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουμε να βιώσουμε κοινές μουσικές και κινηματογραφικές εμπειρίες.

6 κορυφαίες μουσικές ταινίες, για να τις απολαύσετε on demand, όποτε θέλετε, μέχρι και την Τρίτη 20 Απριλίου.

Δείτε την ταινία στον αντίστοιχο player που υπάρχει εδώ.  Εάν δεν εμφανίζονται οι υπότιτλοι, κάνετε click στο CC και επιλέγετε Ελληνικά. 
Tip: Για να δείτε την ταινία  σε πλήρη οθόνη, κάντε click σε αυτό το εικονίδιο του player:   


Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band


Η ιστορία μιας μπάντας που ξεκίνησε να συνοδεύει τον Bob Dylan και έγινε μία από τις πιο επιδραστικές της εποχής της. Mε συνεντεύξεις από Martin Scorsese, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison κ.α. Από τις ηχογραφήσεις στο «ροζ σπίτι» μέχρι την περίοπτη θέση στο rock πάνθεον, η πορεία των The Band, με εκλεκτούς καλεσμένους. Περισσότερα εδώ.

Greek Rock Revolution


Ένα ντοκιμαντέρ για τον εγχώριο σκληρό ήχο, που όχι μόνο ξεπέρασε τη δεκαετία της κρίσης, αλλά και τα ίδια του τα σύνορα. Περισσότερα εδώ.

Madonna and the Breakfast Club


Παρακολουθούμε τα πρώτα βήματα της Madonna στη Νέα Υόρκη, μαζί με την τότε μπάντα της. Μια κοφτερή, ενδιαφέρουσα και ειλικρινής ματιά στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει το πρώτο της σόλο δισκογραφικό συμβόλαιο. Περισσότερα εδώ.

SPECIAL FEATURE:  MADONNA WAS ONLY COOL IN THE 80s mix

The Harder They Come


H ταινία που σύστησε τη reggae στον κόσμο. Περισσότερα εδώ.

Nick Cave - Straight To You 


Το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Nick Cave που είχε την άδειά του, το οποίο μας παρουσιάζει τον ίδιο και την καριέρα του μέχρι το 1993, με σπάνιες σκηνές από την καθημερινότητά του. Περισσότερα εδώ.


1991: The Year Punk Broke


Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ του David Markey, που ακολουθεί τους Nirvana και τους Sonic Youth στην περιοδεία τους στην Ευρώπη το 1991. 30 χρόνια μετά από αυτή τη χρονιά που άλλαξε τη μουσική, ένα μοναδικό ντοκουμέντο που μας φέρνει κοντά στις δύο θρυλικές μπάντες, με εμφανίσεις και από τους Ramones, Babes In Toyland, Dinosaur Jr κ.α. Το guerilla αυτό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο είναι μια αφτιασίδωτη και απολαυστική, ατόφια υπενθύμιση πως το rock ‘n’ roll είναι καλύτερο όταν δεν το νοιάζει πώς φαίνεται. Περισσότερα εδώ.

 

Ακούστε την εκπομπή του Μάκη Μηλάτου, για το Backstage Film Festival:

Πηγή