Η νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του HBO Max για τον Κέβιν Σπέισι ανοίγει ξανά την υπόθεση σεξουαλικών επιθέσεων του διάσημου ηθοποιού. Μαζί με άλλες 5 ανατριχιαστικές σειρές.


Spacey Unmasked (2024)
Πριν από 10 μήνες, το δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε τον Αμερικανό ηθοποιό αθώο για τις κατηγορίες σεξουαλικών υποθέσεων εις βάρος τεσσάρων ανδρών. Μία απόφαση-έκπληξη που άφησε πίσω της πολλά ερωτηματικά. Σήμερα, το
HBO Max ανοίγει ξανά την υπόθεση με ένα μίνι ντοκιμαντέρ 2 επεισοδίων, με 10 νέα φερόμενα θύματα των ορέξεων του διάσημου ηθοποιού να μοιράζονται τις δικές του ιστορίες κακοποίησης και παρενόχλησης. Στο ντοκιμαντέρ μαθαίνουμε και για τον μεγαλύτερο αποξενωμένο αδερφό του Κέβιν Σπέισι, Ράντι, που είναι οδηγός λιμουζίνας και επαγγελματίας… σωσίας του Ροντ Στιούαρτ.

Pixel

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015-2024)
Γιος του μεγιστάνα κτηματομεσίτη της Νέας Υόρκης, Σέιμουρ Νταρστ, ο Ρόμπερτ Νταρστ (καμία σχέση με τον τραγουδιστή των
Limp Bizkit) κατηγορήθηκε για το φόνο δύο γυναικών και ενός άνδρα που συνέβησαν κατά το διάστημα 1982 με 2001. Ο ίδιος δήλωνε αθώος μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά όλα τα στοιχεία ήταν εναντίον του, ενώ παράλληλα προσπάθησε να διαφύγει εκτός ΗΠΑ με άλλη ταυτότητα. Πέθανε το 2022 σε ηλικία 78 χρονών στη φυλακή. Αυτές τις ημέρες προβάλλεται το δεύτερο μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ που μας είχε καθηλώσει το 2015, με νέα συγκλονιστικά στοιχεία να βγαίνουν στην επιφάνεια.



Η Σκάλα (2018)

Η σειρά ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε πριν από ακριβώς 20 χρόνια από το
Canal+ και τον Γάλλο σκηνοθέτη και παραγωγό Jean-Xavier de Lestrade αλλά χρειάστηκε να έρθει το Netflix το 2018 για να προσθέσει τρία νέα ανατρεπτικά επεισόδια και να την κάνει ευρύτερα γνωστή. Γαλλική παραγωγή, λοιπόν, καθαρά αμερικάνικη η ιστορία, το «The Staircase» («Η Σκάλα») ασχολείται με την υπόθεση μυστηριώδους θανάτου της Καθλίν Πίτερσον το 2001 στην έπαυλη που έμενε με τον άνδρα της, Μάικλ Πίτερσον, στη Βόρεια Καρολίνα. Ήταν ο θάνατος ατύχημα ή ο άνδρας της την έσπρωξε από τη σκάλα;



Τζίμι Σάβιλ: Μία Βρετανική Ιστορία Τρόμου (2022)

Ο εκκεντρικός Τζίμι Σάβιλ (1926-2011), διάσημος
DJ, φιλάνθρωπος και παρουσιαστής της βρετανικής τηλεόρασης για πολλές δεκαετίες, ανάμεσά τους εκπομπές σαν το «Top of the Pops” και «Jimll Fix It”, υπήρξε μία κλασική ιστορία διπρόσωπου ανθρώπου που εκμεταλλευόταν τη θέση εξουσίας και λάμψης που είχε για να κακοποιεί σεξουαλικά εκατοντάδες ανήλικα παιδιά. Το μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο της Βρετανίας όχι απλά δεν βοήθησε τα φερόμενα θύματα, αλλά συγκάλυπτε για 50 ολόκληρα χρόνια την βρόμικη αυτή υπόθεση. Άλλωστε, η bασίλισσα Ελισάβετ B’ τον είχε χρίσει ιππότη το 1990, πώς μπορεί να κάνει λάθος μία βασίλισσα; Η μίνι σειρά 2 επεισοδίων του Netflix φέρνει ανατριχίλες.



Τζέφρι Επστάιν: Βρόμικα Πλούτη (2020)

O πολυεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματοοικονομικός σύμβουλος Τζέφρι Επστάιν (1953-2019) υπήρξε το σύμβολο της αμερικανικής ελίτ για δεκαετίες ολόκληρες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένας κακοποιητής νεαρών γυναικών που δεν έχανε την ευκαιρία – με το αζημίωτο και με τη βοήθεια της «διαβολικής» συντρόφου του, Γκισλέιν Μάξγουελ – να «πασάρει» τις νεαρές αυτές γυναίκες, ανάμεσά τους και ανήλικες, στους διάσημους φίλους του. Ποιος μπορεί να τα βάλει με τη δύναμη και την εξουσία και να βγει αλώβητος; Ο Τζέφρι Επστάιν, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του, αυτοκτόνησε στο κελί του σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης. Το ντοκιμαντέρ του Netflix είναι αποκαλυπτικό.



Surviving
R. Kelly (2019-2023)

Ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές και συνθέτες της
R&B τη δεκαετία του ’90, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και φαίνεται ότι θα περάσει πολλά χρόνια κλεισμένος μέσα. Το ντοκιμαντέρ τριών σεζόν του Lifetime ήταν αυτό που στην ουσία άνοιξε ξανά το 2019 την υπόθεση, δίνοντας το λόγο στα ανυπεράσπιστα ανήλικα τότε θύματα που ο mega star της εποχής κακοποίησε σεξουαλικά, τα εκμεταλλεύτηκε και τα εκβίαζε. Κάποιοι συνάδελφοί του, έκαναν πώς δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα. Σοκαριστικό.