Όλα όσα γνωρίζουμε για το sequel μιας από τις πιο επιτυχημένες ταινίες δράσης των προηγούμενων ετών


Το sequel του I Am Legend φαίνεται πως θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην μεγάλη οθόνη, περισσότερα από 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης και άκρως επιτυχημένης ταινίας δράσης. Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει μέσα από time-jump, ενώ σκοπός θα είναι η συνέχιση της ιστορίας από το alternate τέλος του original και έπειτα.

Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από πρόσφατη συνέντευξη του Akiva Goldsmith στο Deadline, ο οποίος υπήρξε ο παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι το The Last Of Us υπήρξε τεράστια επιρροή ως προς τα σχέδιά του για την ταινία.

«Αυτή θα ξεκινά μερικές δεκαετίες αργότερα σε σχέση με την πρώτη ταινία» ανέφερε ο Goldsman. «Έχω εθιστεί στο The Last of Us, όπου βλέπουμε τον post-apocalyptic κόσμο, αλλά και μετά από ένα διάστημα 20-30 ετών».

«Βλέπεις πώς η γη επανακατακτά τον κόσμο και υπάρχει κάτι το όμορφο στην ερώτηση του τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος κάνει ένα βήμα πίσω από το να είναι ο πρωταρχικός κάτοικος της γης. Αυτό θα ήταν ιδιαίτερα ορατό στην Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω αν τα φυτά θα κατακτήσουν το Empire State Building, όμως οι πιθανότητες είναι ατέλειωτες».

Ο Goldsman ανέφερε ότι το sequel θα διαφοροποιείται από το original feature film cut της πρώτης ταινίας, προσθέτοντας ότι το νήμα θα συνεχιστεί από το εναλλακτικό τέλος που είχε δοθεί σε αυτήν και είχε κυκλοφορήσει μετά την έξοδό της στις αίθουσες.

Σε εκείνο το τέλος, ο χαρακτήρας του Will Smith επιβιώνει μετά την επίθεση από μολυσμένους ανθρώπους.

«Επιστρέφουμε πίσω στο original βιβλίο του Matheson και στο εναλλακτικό τέλος της πρώτης ταινίας. Αυτό για το οποίο μιλούσε ο Matheson ήταν το τέλος του χρόνου του ανθρώπου στον πλανήτη ως το κυρίαρχο είδος. Αυτό είναι το ενδιαφέρον ζήτημα που θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε. Θα είμαστε πιο πιστοί στο original κείμενο».

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε άλλο γνωστό σχετικά με την ταινία. Έχει ωστόσο επιβεβαιωθεί η επιστροφή του Will Smith στον ρόλο του Dr. Robert Neville. Μαζί με τον Smith αναμένεται αν δούμε και τον Michael B. Jordan σε βασικό ρόλο της ταινίας.