Κάθε Πέμπτη το Υouth Platform θα σας παρουσιάζει τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν στις αίθουσες.


Πέντε νέες κυκλοφορίες έκαναν την πρεμιέρα τους την περασμένη εβδομάδα, μόλις δύο βρήκαν μια θέση στο box office, άλλες δύο έμειναν εκτός. 69.913 θεατές επισκέφθηκαν τις αθηναϊκές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, που πανελλαδικά άγγιξαν τους 105.829, ενώ οι 23.390 από αυτούς προτίμησαν τον Δικαστή του David Dobkin, διατηρώντας τον στην κορυφή του box office για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Οι ταινίες της δεύτερης και τρίτης θέσης παραμένουν οι ίδιες, με μία διαφορά: το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε ανέβηκε στην 2η θέση και το Annabelle κατέβηκε στην 3η. Ακριβώς από κάτω, συναντάμε την πρώτη νέα είσοδο της εβδομάδας, το St. Vincent με τον "αγαπημένο μας" Bill Murray. Ακολουθεί το Dracula Untold στην 5η θέση και η επόμενη νέα είσοδος, το εξαιρετικό Ida, υποψήφιο για βραβείο Lux, που βρέθηκε στην 6η θέση, σημειώνοντας τον μεγαλύτερο μέσο όρο θεατών ανά αίθουσα, κόβοντας 4.089 εισιτήρια, αριθμό που σπανιότατα συναντάει κανείς σε 2 αίθουσες προβολής.


Για αυτή την εβδομάδα, οι κριτικές για όλες τις ταινίες είναι απο καλές μέχρι πολύ καλές κάτι που συμβαίνει δύσκολα! Δυο Ημέρες, Μια Νύχτά ή Interstellar ; Για να δούμε τι θα προτιμήσει το κοινό...

tainies 6_11_1.jpg

 

 


Interstellar
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν με τους: Μάθιου ΜακΚόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Γουές Μπέντλι, Κέισι Άφλεκ, Μάικλ Κέιν

Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα. Μια ομάδας εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.
 
{youtube}CNOi1C1jNkw{/youtube}

 

Οι Υπερέξι /Big Hero 6
Με τις φωνές των: Τζέιμι Τσαντκ, Τ.Τζ.Μίλερ, Μάγια Ρούντολφ / Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Στέλιος Ψαρουδάκης


Ο ταλαντούχος στη ρομποτική Χίρο Χαμάντα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας εγκληματικής συνομωσίας που λαμβάνει χώρα στην υψηλής τεχνολογίας πόλη του Σαν Φρανσόκιο. Με τη βοήθεια του πιστού του ρομπότ Μπέιμαξ, ο Χίρο ενώνει τις δυνάμεις του με μια μάλλον απρόθυμη ομάδα που μάχεται για πρώτη της φορά το έγκλημα και με μόνη αποστολή το να σώσουν την πόλη.
 
{youtube}PCa1ZcODlG0{/youtube}

 

tainies 6_11_2.jpg

 

Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα /Deux Jours, Une Nuit
Γαλλοβελγική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν με τους: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ


Η Σάντρα έχει ένα δύσκολο δρόμο μπροστά της και μία πολύ στενή διορία. Έχει μόλις ένα σαββατοκύριακο για να συναντήσει τους συνάδελφους της και να τους ζητήσει να απαρνηθούν τον μπόνους μισθό τους, ώστε αυτή να μείνει στη δουλειά. Μόνη βοήθεια, ο σύζυγος της.
 
{youtube}InuzW58ydyU{/youtube}

 

We Are the Best!
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Λούκας Μούντισον με τους: Μίρα Γκρόσιν, Μίρα Μπάρκαμαρ, Λιβ ΛεΜόιν


Στοκχόλμη, δεκαετία του 1980. Η Μπόμπο, η Κλάρα και η Χέντβιγκ είναι τρεις κολλητές στην εφηβεία των 12 και 13ών, που αρνούνται να συμμετέχουν σε οτιδήποτε κάνουν οι συμμαθητές τους. Οι άλλες κοπέλες νιώθουν προσβεβλημένες από τη συμπεριφορά τους, ενώ τα αγόρια δεν δείχνουν ενδιαφέρον για το πανκ στιλ τους. Γίνονται, δε, ακόμα λιγότερο ελκυστικές όταν ξεκινούν το δικό τους συγκρότημα. Το μυστικό είναι ότι οι γονείς τους δεν είναι οι καλύτεροι που θα τύχαιναν σε μια γυναίκα τόσο ευαίσθητης ηλικίας.
 
{youtube}r1SUSgaWjUg{/youtube}

 

tainies 6_11_3.jpg

 

Blue Ruin/ Τα Ερείπια Είναι Πάντα Θλιμμένα
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζέρεμι Σολνιέ με τους: Μέικον Μπλερ, Ντέβιν Ράτρεϊ, Κέβιν Κόλακ
 
Ο Ντουάιτ είναι άστεγος, ζει στο Μέρυλαντ μαζεύοντας κονσερβοκούτια απ` όπου βρει, ανοίγοντας σπίτια για να κάνει ένα μπάνιο, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια. Το αυτοκίνητό του, μια μπλε Πόντιακ, είναι το σπίτι του, ένα σκουριασμένο σιδερένιο κουτί γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Όταν ο Ντουάιτ βρει μπροστά του την αστυνομία δεν θα εκπλαγεί, μόνο που οι αρχές δεν τον αναζητούν για τις παρανομίες του, αλλά για να τον ενημερώσουν ότι ο άνθρωπος που 20 χρόνια νωρίτερα δολοφόνησε τους γονείς του, βγήκε από τη φυλακή. Πανικόβλητος, ο Ντουάιτ ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης, μόνο που αποδεικνύεται ανίκανος να το φέρει σε πέρας.
 
{youtube}fbZx8oxXnRc{/youtube}

Η Συγκάλυψη /The Drop
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Ρόσκαμ με τους: Τομ Χάρντι, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Νούμι Ραπάσε, Ματίας Σένερτς


Ο μπάρμαν από το Μπρούκλιν Μπομπ Σαγκινόφκι εργάζεται σε στέκι κακοποιών, υπό τη διεύθυνση του ξάδελφου του, Μαρβ, στο οποίο το παράνομο χρήμα δίνει και παίρνει. Όταν σώζει από σίγουρο θάνατο ένα κουταβάκι πιτ-μπουλ και γνωρίζει τη Νάντια, μια μυστήρια κοπέλα με ερωτηματικά επί του ιστορικού της, η ζωή του μοιάζει να παίρνει θετική τροπή. Όμως, είναι ήδη μπλεγμένος σε μια ληστεία που πήγε στραβά και βρίσκεται να σκάβει το σκοτεινό παρελθόν της γειτονιάς του.
 
{youtube}NkSjdIH7578{/youtube}