Η Nike κυκλοφορεί τα Nike Air Mag, από την ταινία Back to the Future 2 και τα διαθέτει για καλό σκοπό


Δεν ξέρω αν είσαι «παιδί των ‘90, αλλά και να μην είχες γεννηθεί ή ζήσει την περιόδο εκείνη, σίγουρα έχεις δει την θρυλική, cult ταινία Back to the Future” με πρωταγωνιστή τον Michael J. Fox. Σε μια σκηνή από το sequel της ταινίας λοιπόν, ο Marty McFly (ο βασικός χαρακτήρας), φοράει ένα -τότε πλασματικό- ζευγάρι sneakers από το brand Nike, τα οποία –ακολουθώντας το πνεύμα της ταινίας που αφορά το μέλλον- δένουν από μόνα τους.

bttf-nike-air-mag-05.jpg 

Σχεδόν 30 χρόνια μετά από αυτή την ταινία, η Nike αποφάσισε να κάνει τα πλασματικά αυτά αθλητικά παπούτσια…. πραγματικά. Έτσι, το 2015 «γεννήθηκαν» τα Nike Air Mag, που δένουν αυτόματα. Τα παπούτσια αυτά έγιναν αμέσως collector’s item” και πουλήθηκαν αμέσως μέσω το ebay, για $37,500 δολάρια.

Φέτος, όμως τα πραγμάτα πρόκειται να αλλάξουν και μπορεί περισσότερος κόσμος να αποκτήσει αυτά τα παπούτσια. Η Nike λοιπόν, σε συνεργασία με τον ηθοποιό Michael J. Fox και το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει για τους ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο Parkinson (ο ηθοποιός διαγνώστηκε με την ίδια ασθένεια το 1992), κυκλοφόρησαν 89 νέα ζευγάρια του Nike Air Mag μοντέλου, που διαθέτουν νέα features και των οποίων οι πωλήσεις θα πάνε στο ίδρυμα Michael J. Fox Foundation”, με σκοπό να ενημερωθεί ακόμη περισσότερος κόσμος, για την νόσο Parkinson.

Tα νέα, σχεδόν διαστημικά αυτά sneakers του «μέλλοντος», είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Με το που τα φορέσει κανείς στα πόδια του νιώθει μια πίεση από την σόλα, πράγμα που κινεί τον μηχανισμό του αυτόματου δεσίματος των κορδονιών (αυτό χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσει καθόλου τα παπούτσια!). Η τρομερή τεχνολογία του συνεχίζει διαθέτοντας ειδική ρύθμιση για το πόσο σφιχτά θέλει κανείς τα κορδόνια, ενώ στο πάνω μέρος του μπορεί να τσεκάρει την ζωή της μπαταρίας. Αυτό, γιατί τα sneakers διαθέτουν και φωτισμό, κάνοντας έτσι τα παπούτσια «ενεργά» (με το φως) για 3 ώρες –ο ίδιος χρόνος απαιτείται και για την φόρτισή τους.

bttf-nike-air-mag-04.jpg bttf-nike-air-mag-03.jpg 

Ο Mark Parker, CEO της Nike, μίλησε σχετικά με την συνεργασία του με τον γνωστό ηθοποιό και την έμπνευση πίσω από τα sneakers: «Αν και αρχικά, τα παπούτσια τα είδαμε για μόλις λίγα δευτερόλεπτα στην μεγάλη οθόνη, όπου τα φοράει ο Michael, από αυτήν ξεκίνησε κάτι πολύ μεγαλύτερο για το brand μας», δηλώνει. «Μας έσπρωξε σε έναν ανεξερεύνητο δρόμο πρωτοπορίας, αλλά μας άνοιξε και τα μάτια με σκοπό να παλέψουμε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου. Νιώθουμε αρκετά προνομιούχοι που έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε περισσότερο τον κόσμο για την νόσο Parkinson».

bttf-nike-air-mag-01.jpg

 

Η Nike με αφορμή την κυκλοφορία των Nike Air Mags, έχει σκοπό να δημιουργήσει και μια νέα, πιο μοντέρνα τεχνολογία στο αυτόματο δέσιμο για τα κορδόνια, το E.A.R.L (electro-adaptive-reactive-laces) και είναι το πρώτο brand όπου δημιουργεί μια τέτοια λειτουργία σε παπούτσια. Η σχεδιάστρια των sneakers είναι η Tiffany Beers. Τα αθλητικά αυτά θα έχουν περισσότερο χρόνο ζωής (μπαταρία) και οι τιμές και ημερομηνία κυκλοφορίας τους θα ανακοινωθεί σύντομα.

bttf-nike-air-mag-02.jpg 

Τα Nike Air Mag θα είναι διαθέσιμα μέσω μιας λοταρίας και το 100% των εσόδων θα πάει στο ίδρυμα.

Μερικά από τα ζευγάρια έχουν ήδη πουληθεί μέσω δημοπρασίας που έλαβε μέρος στο Hong Kong, όπου τα sneakers πουλήθηκαν για $100,000 δολάρια!