Game, Set, Match


Εν αναμονή του επερχόμενου «Challengers», όπου η Zendaya αναμένεται να ενσαρκώσει μία γοητευτική τεννίστρια, ρίχνουμε μια ματιά στην εμμονή του Χόλιγουντ με το άθλημα του Τέννις -και πως αυτό αποτελεί συνήθως πλαίσιο για  αχαλίνωτους έρωτες, δαιδαλώδεις πλεκτάνες, στυγερές δολοφονίες αλλά και behind-the-scenes ντράβαλα!

Strangers on a Train (1951)

Οι κινηματογραφιστές κάθε εποχής χρησιμοποίησαν την ένταση και την γοητεία του τέννις ως υπόβαθρο για ιστορίες μυστηρίου, έρωτα και ανατροπών: Ο Χίτσκοκ ήταν ίσως ο πρώτος που έκανε το βήμα, με μία σειρά από εμβληματικά νουάρ τη δεκαετία του '50 -όπου διάσημοι σταρ του τέννις μπλέκονται (ηθελημένα ή αθελά τους) σε περίπλοκες δολοφονικές πλεκτάνες. Μόλις τρία χρόνια μετά το «Strangers on a Train» του 1951, ο Χίτσκοκ επέστρεψε με το «Dial M for Murder» του 1954, συνεχίζοντας έτσι το τενιστικό, δολοφονικό σερί του.

Wimbledon (2004)

Στην καρδιά της tennis-mania των 2000s, Paul Bettany και Kirsten Dunst εγκαινίασαν το σύγχρονο ρεύμα τενιστικού ρομάντζου με το «Wimbledon» -όπου ένας ξεβρασμένος τεννίστας βρίσκει την αγάπη (και την όρεξη για παιχνίδι) στα μάτια μίας νεαρής αθλήτριας.

Match Point (2005)

Ίσως το πιο γνωστό tennis film της εποχής μας, το Match Point του Woody Allen μας προσέφερε ένα αφόρητα hot δίδυμο, στα προσωπα των Scarlett Johansson και Jonathan Rhys Meyers. Με φόντο το αδίστακτο και καταϊδρωμένο άθλημα του τένις, ένας πρώην πρωταθλητής και μία φιλόδοξη ηθοποιός μπλέκονται σε ένα, τελικά, θανατηφόρο ερωτικό τρίγωνο.

Battle of the Sexes (2017)

Οι ταινίες για το τέννις έρχονται πάντα σε ζευγάρια: Το 2017 είδαμε δύο τενιστικά φιλμ, το ένα εκ των οποίων ήταν το «Borg vs. McEnroe» του Janus Metz -και το άλλο, ήταν το «Battle of the Sexes» με τους Emma Stone και Steve Carell να ενσαρκώνουν τους Billie Jean King και Bobby Riggs αντίστοιχα.

King Richard (2021)

Οι τενιστικές πορείες των Venus και Serena Williams, καθώς και οι ασυμβιβαστες τεχνικές του προπονητή και πατέρα τους, Richard, αποτυπόνωνται στο ομωνυμο φιλμ το οποίο αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα oscarbait της χρονιάς -αλλά έμελλε να μείνει στην ιστορία για το περίφημο χαστούκι που αντήχησε σε όλο τον κόσμο.