Έπιασαν οι ζέστες!


Καθώς το Χόλιγουντ προετοιμάζεται για το καλοκαίρι, ο φετινός Απρίλιος είναι κάπως σιωπηλός -τουλάχιστον όσον αφορά τις blockbuster κυκλοφορίες. Οι περσινές απεργίες της βιομηχανίας καθώς και η στρατηγική υποχώρηση των δύο γιγάντων (Disney και Warner) μετά από τα απανωτά flops του 2023 «συρρίκνωσαν» την φετινή καλοκαιρινή σεζόν, η οποία σε κάθε άλλη χρονιά θα είχε ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε αρκετές ταινίες να τσεκάρουμε τις επόμενες τριάντα μέρες, από την επιστροφή των συνταξιούχων Ghostbusters και τις αιματηρές περιπέτειες του Henry Cavill, μέχρι τη μουσική βιογραφία της Amy Winehouse και το δημοφιλέστατο «Stop Making Sense» του 1984. Και καθώς ανοίγει ο καιρός, ο Luca Guadagnino και η Zendaya μας επιφυλάσσουν ένα καυτό ρομάντζο, ιδανικό για την πρώτη μας επίσκεψη σε θερινό κινηματογράφο...

Ghostbusters: Frozen Empire

Οι εμβληματικοί κυνηγοί φαντασμάτων επιστρέφουν για τέταρτη (πέμπτη;) φορά στη μεγάλη οθόνη, με τους Bill Murray, Dan Aykroyd και Ernie Hudson να δίνουν το (εξουθενωμένο) παρόν. Η σειρά-φαινόμενο των '80s προσπαθεί να βρει τη θέση της στη νέα εποχή, αλλά δυστυχώς οι απόψεις των κριτικών δεν ήταν ευγενικές για την «Αυτοκρατορία του Πάγου». Η ταινία κυκλοφορεί στις 11 Απριλίου.

Back To Black

Ο καταρράκτης μουσικών βιογραφικών συνεχίζεται, με την αδικοχαμένη Amy Winehouse να παίρνει αυτή τη φορά σειρά. Η ιλιγγιώδης πορεία της βρετανίδας τραγουδοποιού αποτυπώνεται στη μεγάλη οθόνη από την Sam-Taylor Johnson, που στο παρελθόν σκηνοθέτησε το Fifty Shades of Grey -και η ταινία αναμένεται στις 11 Απριλίου.

Stop Making Sense (1984)

Το θρυλικό concert film των Talking Heads επιστρέφει σε υψηλή ευκρίνεια, για να ενθουσιάσει τους φίλους της εμβληματικής μπάντας. Με την σκηνοθετική υπογραφή του Jonathan Demme και με κολοσσιαίο cult following, το «Stop Making Sense» θεωρείται ένα από τα κορυφαία conert film όλων των εποχών, και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου.

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

O Guy Richie συνεχίζει ακάθεκτος την ασταμάτητη παραγωγή ταινιών, και αυτή τη φορά καταπιάνεται με την πρώτη αποστολή των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων. Στον πρωταγνωιστικό ρόλο, ένας αχαλίνωτος και αγνώριστος Henry Cavill.

Challengers

Με διαφορά η πιο buzzy κυκλοφορία του μήνα, το «Challengers» του Luca Guadagnino αποτελεί ακόμη ένα τολμηρό και ασυμβίβαστο ρομάντζο στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη. Αυτή τη φορά, ο αθεόφοβος Σικελός ακολουθεί την Tashi, μία νεαρή τενίστρια, η οποία αποπλανεί και χειραγωγεί δύο γοητευτικούς συμπαίκτες της. Σύντομα, οι τρεις αθλητές μπλέκονται σε ένα ασυγκράτητο και φλογερό ερωτικό τρίγωνο, σε ένα παλιομοδίτικο και γαργαλιστικό φιλμ που αναμένεται να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την πορεία της Zendaya. H ταινία καταφθάνει στις αίθουσες στις 25 Απριλίου.