Ο Guy Ritchie βρίσκεται στην κορυφή του Netflix με το εντυπωσιακό τηλεοπτικό spin-off του «The Gentlemen» και άλλες σειρές για όλα τα γούστα.


Ο Μάρτιος μας βρίσκει με σειρές για όλα τα γούστα, μέσα σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που μας προσφέρονται δεκάδες – ίσως και εκατοντάδες - επιλογές τίτλων στις δημοφιλείς streaming πλατφόρμες και ένα μικρό πονοκέφαλο τι να πρωτοδείς. Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε εμείς για να  βοηθήσουμε και να σας προτείνουμε νέες τηλεοπτικές σειρές που βλέπουμε τον Μάρτιο.

 

The Gentlemen

Η crime-comedy σειρά του βρετανού σκηνοθέτη Guy Ritchie (“Snatch”, “Sherlock Holmes”) δικαίως βρίσκεται στην κορυφή του Netflix στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το spin-off της ομώνυμης ταινίας του 2019, με πρωταγωνιστές τότε τους Matthew McConaughey και Hugh Grant. Δεν τρελάθηκα με την ταινία, έτσι με μία μικρή αμφιβολία πάτησα το play για τη σειρά. Η σειρά τελικά αποδεικνύεται άκρως απολαυστική, με μία σειρά από συναρπαστικούς και περίεργους χαρακτήρες να περνάνε από την οθόνη, κλασικός Guy Ritchie. 

Στο “The Gentlemen”, ο Eddie Horniman (Theo James) κληρονομεί απροσδόκητα το μεγάλο κτήμα του πατέρα του και ανακαλύπτει ότι ανήκει σε μια αυτοκρατορία κάνναβης. Επιπλέον, διάφοροι εγκληματίες από τον υπόκοσμο της Βρετανίας διεκδικούν ένα κομμάτι από την πίτα. Αποφασισμένος να γλιτώσει την οικογένειά του από τα νύχια τους, ο Έντι προσπαθεί να πάει με τα νερά των κακοποιών. Όσο πιο βαθιά μπαίνει στον κόσμο της εγκληματικότητας, τόσο αρχίζει να του αρέσει.



Extraordinary

Μόλις ένα χρόνο από τον πρώτο της κύκλο, η βρετανική superhero κωμωδία – with a twist – επιστρέφει με τη δεύτερη σεζόν στο Disney+. Στο “Extraordinary”, η 25χρονη Jen (Mairead Tyers) φαίνεται ότι είναι η μόνη από τους ανθρώπους ηλικίας 18 και άνω που δεν κατέχει κάποια υπερδύναμη. Πώς έμεινε στην απ’ έξω; Με τη βοήθεια των φίλων της (οι σούπερ ανερχόμενοι ηθοποιοί (Bilal Hasna, Sofia Oxenham, Luke Rollason), ξεκινά ένα ταξίδι για την εύρεση της δικής της χαμένης υπερδύναμης. Καθόλου cheesy, το «Extraordinary” είναι super fun!



The Regime

Αγαπημένη μέσα από μία πληθώρα υπέροχων κινηματογραφικών ταινιών, η βρετανίδα ηθοποιός Kate Winslet δεν ασχολήθηκε πολύ με την τηλεόραση, μόνο σποραδικά (βλέπε το πολύ ενδιαφέρον «Mare of Easttown») και σαν αφηγήτρια. Μέχρι και σήμερα όλα αυτά, με την πολιτική σάτιρα «The Regime” για το HBO να την βάζει μέσα στο ρόλο της Elena Verham, μίας ευρωπαίας καγκελαρίου σε μία φανταστική χώρα της Κεντρικής Ευρώπης που βλέπει να χάνει την εξουσία κάτω από τα πόδια της και αρχίζει να γίνεται αυταρχική και παρανοϊκή. Κυκλοφορούν τα δύο πρώτα επεισόδια.



Dead Hot

Στην φρέσκια σειρά «Dead Hot» για λογαριασμό του Amazon Prime Video, βλέπουμε ξανά τον ανερχόμενο βρετανό ηθοποιό Bilal Hasna (βλέπε «Extraordinary» πιο πάνω) να πρωταγωνιστεί. Τα πάντα πηγαίνουν στραβά για αυτόν όταν ο έρωτας της ζωής του, ο Peter, εξαφανίζεται από προσώπου γης. Μαζί με τη δίδυμη αδελφή του Peter, ο Elliott (Bilal Hasna) προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε και να βρει τον Peter, ανάμεσα σε πολλές αναπάντεχες νέες συναντήσεις και ανατροπές. Από τα πιο τίμια και άξια νέα κωμικά θρίλερ, δια χειρός Charlotte Coben (ναι, η κόρη του διάσημου συγγραφέα αστυνομικών βιβλίων, Harlan Coben).

 

Death and Other Details

O Rufus Cotesworth (τον υποδύεται ο Mandy Patinkin που τον είχαμε γνωρίσει μέσα από το «Homeland» και το «Criminal Minds”) παλαιότερα κατείχε τον τίτλο του «σπουδαιότερου ντετέκτιβ του κόσμου». Σήμερα, εκτός φόρμας, στα όρια του αλκοολισμού, βρίσκεται ξαφνικά ανάμεσα στην επιχειρηματική ελίτ και σε μία υπερπολυτελή κρουαζιέρα σε εξωτικά μέρη. Μέχρι που δεν αργεί το κακό, το πτώμα ενός άξεστου επιχειρηματία βρίσκεται στην κλειδωμένη καμπίνα του. Πολλοί οι ύποπτοι, με βασική την ατίθαση Imogene Scott (Violett Beane), με τον Rufus να αναλαμβάνει δράση. Βασικά, πώς βρέθηκε ο ίδιος στο υπερπολυτελές υπερωκεάνιο; Η πραγματικά ενδιαφέρουσα σειρά μυστηρίου του Hulu, χωρίς να λείπει το χιούμορ, προβάλλεται στο Disney+ στην Ελλάδα.

Expats

Κλείνουμε με ένα δράμα, με πρωταγωνίστρια την Nicole Kidman, που τα τελευταία χρόνια μας έχει προσφέρει μοναδικές τηλεοπτικές ερμηνείες και ρόλους («Big Little Lies», «The Undoing», «Nine Perfect Strangers”). Στo «Expats» του Amazon Prime Video, ακολουθούμε τις ζωές τριών αμερικανίδων ξενιτεμένων γυναικών στο Χονγκ Κονγκ το 2014, λίγο πριν ξεσπάσει το «κίνημα της ομπρέλας» και μεγάλες διαδηλώσεις. Από την Lulu Wang που μας πρόσφερε το υπέροχο «The Farewell» πριν από λίγα χρόνια.