Με αφορμή τον ρόλο της στο «Dune: Part Two», αναπολούμε τη φιλμογραφία της 28χρονης ηθοποιού!


Εναλλακτικό sex symbol, χαρισματική influencer, ερμηνευτικό powerhouse και ασυμβίβαστη ακτιβίστρια, μία συμπαθέστατη Βρετανίδα από την Οξφόρδη έχει κλέψει τις καρδιές του παγκόσμιου κοινού: Η 28χρονη Florence Pugh μας έχει μαγέψει με την πρόσχαρη προσωπικότητα και τις καλλιεργημένες ευαισθησίες της, επιλέγοντας ρόλους πικάντικους και αντισυμβατικούς, που συνδυάζουν το sexy με το γκροτέσκο και το punk με το παραδοσιακό. Σκοτεινά δράματα, ανατριχιαστικές ταινίες τρόμου, ταινίες εποχής με έντονο κοινωνικοπολιτικό twist, σαρδόνιο sci-fi, η 28χρονη Flo προτιμάει τα τολμηρά και ακανθώδη project, ειδικά όταν αυτά είναι πασπαλισμένα με φλογερή και άφοβη σεξουαλική απελευθέρωση -και με το «Dune: Part Two» του Denis Villeneuve να συνεχίζει ακάθεκτο την εντυπωσιακή του πορεία, ρίχνουμε μια ματιά στις στιγμές που καθόρισαν τη φιλμογραφία της!

Lady Macbeth (2016)

Από τον «Βασιλιά Ληρ» μέχρι το «Outlaw King», τα σεξπιρικά δράματα ταιριάζουν γάντι στις ευαισθησίες της Pugh, συνδυάζοντας τη σκοτεινή κοινωνικοπολιτική ίντριγκα με το αχαλίνωτο, φλογερό πάθος. Αν και το «Lady Macbeth» δεν είναι βασισμένο στο ομώνυμο σαιξπηρικό έργο (αντιθέτως αποτελεί μεταφορά μίας ρωσικής νουβέλας), το φιλμ εμπίπτει άνετα στην κατηγορία του πικάντικου costume drama που καθόρισε τα πρώτα χρόνια της φιλμογραφίας της, με την Pugh να ενσαρκώνει εδώ μία νεαρή γυναίκα παγιδευμένη σε έναν αποπνικτικό γάμο.

Fighting with My Family (2019)

Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Stephen Merchant και ένα εντυπωσιακό πρωταγωνιστικό ρόστερ (Vince Vaughn, Dwayne Johnson, Lena Heady, Nick Frost), το «Fighting With My Family» ακολουθεί τη ζωή μίας δημοφιλούς παλαιστή (Saraya Knight), με την Pugh να παραδίδει εδώ μία κεφάτη και τρυφερή ερμηνεία. Αν και η ταινία δίνει περισσότερο την εντύπωση full-length ρεκλάμας παρά πραγματικού φιλμ, το «Fighting with My Family» αποτέλεσε ακόμη ένα σημαντικό σκαλί στην ραγδαία ανέλιξη της σταρ.

Midsommar (2019)

Με το πολυβραβευμένο «Hereditary» του 2017 στο ενεργητικό του, ο Ari Aster επέστρεψε με ένα ακόμη σπαρακτικό, εναλλακτικό horror film, βασισμένο στους καλοκαιρινούς εορτασμούς της Σουηδίας. Το φιλμ αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα της Pugh, με τα αξέχαστα και ανατριχιαστικά visuals της ταινίας να χαράσσουν στο μυαλό μας το πρόσωπό της -και να την καθορίζουν ως το απόλυτο Χολιγουντιανό next big thing.

Little Women (2019)

Ολοκληρώνοντας μία πραγματικά εντυπωσιακή χρονιά, η Pugh συμμετείχε εν τέλει στο κορυφαίο φιλμ του 2019: το «Little Women» της Greta Gerwig! Πλαισιωμένη από ένα λαμπερό who's who νεαρών σταρ (Saroise Ronan, Emma Watson, Timothee Chalamet), η Pugh ταίριαξε γάντι στον φεμινιστικό, ρομαντικό, ρετρό κόσμο της Louisa May Alcott και σφράγισε την παρουσία της στην κινηματογραφική αφρόκρεμα, αποσπώντας έτσι την πρώτη της οσκαρική υποψηφιότητα.

Black Widow (2021)

To 2021, η Florence Pugh έκανε το ντεμπούτο της στο Marvel Cinematic Universe, ενσαρκώνοντας τη σαρδόνια και χαρισματική Yelena Bolova. Αν και αυτή δεν είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ερμηνείες της, η αστείρευτη ενέργεια και η γοητεία της Pugh ξεχωρίζουν σε μία, κατά τα άλλα, ανυπόφορα συνηθισμένη ταινία δράσης.

Don't Worry Darling (2022)

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες arthouse κυκλοφορίες του 2022, το μυστηριώδες «Don't Worry Darling» της Olivia Wilde έμελλε να συνδυάσει το ιδιαίτερο βλέμμα της σκηνοθέτιδος με το ταλέντο της ραγδαία ανερχόμενης Pugh, αλλά και το κολοσσιαίο star power του Harry Styles. Η συνταγή έμοιαζε ιδανική, αλλά μία σειρά από behind-the-scenes δράματα, φημολογίες, κουτσομπολιά και περιπλοκές (καθώς και χλιαρές αντιδράσεις από τους κριτικούς), έκαναν το «Don't Worry Darling» μία από τις πιο αμφιλεγόμενες ταινίες της δεκαετίας.

Puss in Boots: The Last Wish (2022)

Το «Puss in Boots: The Last Wish» είναι η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων των τελευταίων 10 χρόνων για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι και η αναπάντεχα πολυεπίπεδη και συγκινητική ερμηνεία της Pugh ως Goldilocks.

Oppenheimer (2023)

Και φτάνουμε επιτέλους στο σήμερα. Με λιγότερο από δέκα χρόνια καριέρας, η Pugh έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες, πολυσυζητημένες και κορυφαίες ταινίες της εποχής μας, να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες, και να χτίσει μία εντυπωσιακή φιλμογραφία. Το «Oppenheimer» όχι μόνο αποτέλεσε την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Nolan για το 2023, αλλά και μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς -και φυσικά, αναμένεται να σαρώσει τα βραβεία Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής. Τα καλύτερα έρχονται!