Τα πιο προσοδοφόρα Musical Biopics!


Με το «Bob Marley: One Love» να παίζεται στους κινηματογράφους και τον Sam Mendes να προετοιμάζει, όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα ολόκληρα βιογραφικά φιλμ για τους Beatles, βρισκόμαστε σε μία νέα χρυσή εποχή του λεγόμενου «Musical Biopic»! Οι κινηματογραφικές βιογραφίες θρύλων της μουσικής αποτελούν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές genre που γοητεύει το κοινό και σαρώνει τα βραβεία, έχοντας συνήθως εξαιρετικό soundtrack, καθώς και μερικές ερμηνείες-σταθμούς από τους ταλαντούχους πρωταγωνιστές. Παρακάτω λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο εμπορικά επιτυχημένα φιλμ του είδους!

Rocketman (2019)

Με τον αχαλίνωτο Taron Egerton στο ρόλο του θρυλικού Elton John, το  «Rocketman» καταφέρνει να αποτυπώσει την ιλιγγιώδη και αποπροσανατολιστική εκτόξευση του Βρετανού μουσικού στην κορυφή του παγκόσμιου star system, συνοδεία, φυσικά, των πιο επιτυχημένων τραγουδιών του. Σεναριακά δεν φέρνει την επανάσταση, αλλά η εξωφρενική ερμηνεία του Egerton το κάνει πραγματικά ξεχωριστό.

Walk The Line (2005)

Το μοναδικό φιλμ της λίστας μας που δεν ανήκει στο πιο πρόσφατο «ρεύμα» μουσικών βιογραφικών, το «Walk The Line» του 2005 μας διηγείται την θυελλώδη καριέρα του Johnny Cash, με τον Joaquin Phoenix στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 
    

Elvis (2022)

Ο χρυσοποίκιλτος Αυστραλός Baz Lurhmann ανέλαβε να μας διηγηθεί την ιστορία του Elvis Presley, σε ένα τρίωρο έπος που ξεκινάει καλά, αλλά τελικά υποκύπτει στις συνηθισμένες τροπές του είδους. Τόσο ο Austin Butler στον πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο και ο Tom Hanks στο ρόλο του τρισάθλιου μάνατζέρ του παραδίδουν καρτουνίστικα υπερβολικές ερμηνείες.

Straight Outta Compton (2015)

Κεφάτο και απενοχοποιημένο, το «Straight Outta Compton» του 2015 ήρθε σε μία περίοδο όπου το είδος του Musical Biopic είχε, ουσιαστικά, πεθάνει -και κέρδισε τις καρδιές του κοινού με την φρέσκια προσέγγισή του. Εστιάζοντας στην καθημερινότητα του ghetto και τα γκανγκστερικά παρατράγουδα, το φιλμ αποφεύγει έξυπνα τα κλισέ, και θυμίζει περισσότερο μαφιόζικο φιλμ δράσης παρά μουσικό βιογραφικό.

Bohemian Rhapsody (2018)

Το φιλμ που κατάφερε να αναστήσει το genre με την ανέλπιστη επιτυχία του, το «Bohemian Rhapsody» του 2018 έφερε πίσω όλα τα μπαγιάτικα κλισέ του είδους για να διηγηθεί την ιστορία της ζωής του Freddie Mercury -και παρά τις διαφωνίες των κριτικών, τα αξεπέραστα hits των Queen ήταν αρκετά για να ενθουσιάσουν το κοινό και να κάνουν το «Bohemian Rhapsody» το πιο προσοδοφόρο φιλμ του είδους του.