Η ταινία Oppenheimer απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA


Η ταινία Oppenheimer απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην φετινή τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA (Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) με οικοδεσπότης ήταν David Tennant, τιμώμενη συνολικά με επτά βραβεία. Ο σκηνοθέτης της, Christopher Nolan, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης Σκηνοθεσίας μετά από μια μακρά αναμονή διάκρισης, έπειτα από ταινίες του όπως το Inception και The Dark Knight. Παράλληλα, ο Ιρλανδός ηθοποιός, Cillian Murphy,  πρωταγωνιστής της ταινίας Oppenheimer που υποδύεται τον Αμερικανό θεωρητικό φυσικό, κέρδισε το βραβείο BAFTA στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία.

Στην 77η τελετή απονομής των λαμπερών βραβείων BAFTA, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Royal Festival Hall του Λονδίνου, η Emma Stone τιμήθηκε με το βραβείο τη Καλύτερης Ηθοποιού για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου. Το Poor Things κέρδισε συνολικά πέντε βραβεία, που πέρα από την ερμηνεία της Stone αφορούν στον Σχεδιασμό Παραγωγής, τα Κοστούμια, το Μακιγιάζ και τις Κομμώσεις και τα Ειδικά Εφέ.

Ερχόμενη τρίτη σε βραβεύσεις στον αγαπημένο θεσμό, η ταινία The Zone of Interest του Jonathan Glazer τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Ήχου.

Ακολουθούν οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορίες:

 

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας: "Oppenheimer"

 

Βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Ήχου: "The Zone of Interest"

 

Βραβείο Σκηνοθεσίας: Christopher Nolan: "Oppenheimer"

 

Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου: Εmma Stone, "Poor Things"

 

Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου: Cillian Murphy, "Oppenheimer"

 

Βραβείο Β΄ Γυναίκειου Ρόλου: Da` Vine Joy Randolph, "The Holdovers"

 

Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου: Robert DowneyJr.: "Oppenheimer"

 

Βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου: "Anatomy of a Fall"

 

Βραβείο Καλύτερο Προσαρμοσμένο Σενάριο: "American Fiction"

 

Βραβείο Ξενόγλωσσης Ταινίας: "The Zone of Interest"

 

Βραβείο Ντοκιμαντέρ: "20 Days In Mariupol"

 

Βραβείο Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων "The Boy And The Heron"

 

Βραβείο Πρωτότυπης Μουσικής: "Oppenheimer"

 

Βραβείο Ανερχόμενο Αστέρι: Mia McKenna-Bruce