Η Marisa Abela ερμηνεύει την αείμνηστη τραγουδοποιό στη νέα ταινία του Sam Taylor-Johnson.


Το πρώτο του επίσημο trailer απέκτησε το επικείμενο biopic για την Amy Winehouse με τίτλο Back to Black, σε σκηνοθεσία Sam Taylor-Johnson. Η Marisa Abela του Industry ερμηνεύει την αείμνηστη τραγουδοποιό στη νέα ταινία, που αναμένεται να αφηγηθεί την ιστορία της από τα εφηβικά της χρόνια – όταν και έπαιζε σε μικρά clubs – , μέχρι και την άνοδό της προς τη δόξα των μουσικών βραβείων, αλλά και τα προβλήματα κατάχρησης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 10 Μαΐου στις ΗΠΑ και θα κυκλοφορήσει με την ευλογία του Amy Winehouse Foundation. Το Back to Black είναι η δεύτερη παραγωγή που αφορά την Amy Winehouse μετά το ντοκιμαντέρ του Asif Kapaida από το 2015, με τίτλο Amy. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ επικεντρωνόταν στη μάχη της Winehouse με τον εθισμό και είχε δημιουργήσει την αντίδραση του πατέρα της, που απεικονιζόταν σε αυτό ως βασικός υπεύθυνος για την εκμετάλλευση της κόρης του σε περιόδους που η ίδια χρειαζόταν βοήθεια και διάλειμμα από τα μουσικά της καθήκοντα.

Ακόμη ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Amy Winehouse - Back to Black αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, το οποίο θα επικεντρώνεται στη δημιουργία του ομώνυμου εμβληματικού δίσκου της τραγουδίστριας. Το σενάριο υπογράφει ο Matt Greenhalgh και σε αυτό θα δούμε τους Jack O’Connell, Eddie Marsan και Lesley Manville.