Μυστικοί πράκτορες, σκληροτράχηλοι αστροναύτες και γοητευτικά βαμπίρ!


Με τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών να πληθαίνουν ανεξέλεγκτα τους τελευταίους μήνες, οι απανταχού gamers έχουν βαλθεί να προβλέψουν ποια κλασικά βιντεοπαιχνίδια πρόκειται να δούμε σύντομα στο σινεμά! Πριν από μερικές ημέρες σας παρουσιάσαμε 5 βιντεοπαιχνίδια που θα θέλαμε να δούμε στη μεγάλη (και μικρή) οθόνη, και σήμερα συνεχίζουμε με μερικούς ακόμη κλασικούς τίτλους, που θα άξιζε να μεταφερθούν στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση!

Quake

Μπορεί το Doom να αποτελεί τον «προπάππου» των κλασικών first person shooters, το αδελφό franchise του Quake ωστόσο δεν πάει πίσω: Με την πρώτη κυκλοφορία της σειράς να προσγειώνεται στα PC όλου του κόσμου το 1996, το Quake εξέλιξε περαιτέρω το νεοσύστατο είδος του FPS, μεταφέροντας τη δράση σε ένα μεσαιωνικό, λαβκραφτιανό περιβάλλον -και στη συνέχεια, σε έναν ερημωμένο διαστημικό σταθμό. Με ακόμη πιο ανατριχιαστική και απόκοσμη ατμόσφαιρα από το Doom, το Quake χαρακτηρίζεται από δράση, τρόμο και μυστήριο, καθώς και από την εμβληματική μουσική υπόκρουση των Nine Inch Nails, οι οποίοι θα μπορούσαν άνετα να προσφέρουν τα ταλέντα τους και στην κινηματογραφική μεταφορά!

The Elder Scrolls

Μία από τις πιο επιτυχημένες RPG βιντεοπαιχνιδικές σειρές όλων των εποχών, το «Elder Scrolls» μετράει 5 κυκλοφορίες εκ των οποίων η τελευταία (το περίφημο Skyrim) αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και μακροβιότερα videogames όλων των εποχών. Μάγοι, δράκοι, ιππότες, βασιλιάδες, ξωτικά και ξόρκια δίνουν και παίρνουν στον κόσμο του Elder Scrolls, προσφέροντας απύθμενη έμπνευση για μία επική φανταστική σειρά στο ύφος του Game of Thrones -και με την Bethesda να ετοιμάζεται να μεταφέρει το «Fallout» στην μικρή οθόνη, δε θα μας έκανε εντύπωση αν μία σειρά «Elder Scrolls» βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Metal Gear Solid

Όταν μιλάμε για βιντεοπαιχνίδια με εμβυθιστική, κινηματογραφική ατμόσφαιρα, το μυαλό μας πάει κατ' ευθείαν σε ένα και μόνο όνομα: Hideo Kojima! Ο δημιουργός από την Ιαπωνία αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο όνομα στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, με έναν στρατό από αφοσιωμένους λάτρεις και μία ντουζίνα επιδραστικούς τίτλους στο ενεργητικό του. Με περίπλοκα σενάρια, κινηματογραφική αισθητική, μακρόσυρτα cutscenes και επαναστατικά mechanics, τα παιχνίδια του Kojima σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο, γεμάτο δράση, μυστήριο και ίντριγκα -και φυσικά, το απόγειο της βιβλιοθήκης του είναι το ανεπανάληπτο «Metal Gear Solid». Η κατασκοπική σειρά του Kojima μετράει μισή ντουζίνα κυκλοφορίες και χαρακτηρίζεται από δαιδαλώδες story, αξέχαστους χαρακτήρες, εμβληματικά designs και καταιγιστική περιπέτεια. Μία κινηματογραφική μεταφορά της σειράς βρίσκεται σε development hell εδώ και αρκετά χρόνια (με τον Oscar Isaac στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον συμπαθέστατο Jordan Vogt-Roberts του «King Kong» στο σκηνοθετικό τιμόνι) αλλά μη φοβού: αυτή την εβδομάδα ο Kojima ανακοίνωσε την επίσημη μεταφορά του λιγότερο επιτυχημένου, μα πολύ πιο παρανοϊκού «Death Stranding» του 2019, σε live-action κινηματογραφική ταινία!

Dino Crisis

Ένα από τα πιο αξιολάτρευτα καλτ διαμαντάκια της δεκαετίας του '90, το «Dino Crisis» ήταν μία βραχυπρόθεσμη σειρά που έφερε τους παίκτες αντιμέτωπους με μία ορδή από επιθετικούς δεινόσαυρους. Με την υπογραφή της CAPCOM και τον δημιουργό του Resident Evil, Shinji Makami στο τιμόνι, το «Dino Crisis» δε γνώρισε ποτέ την αμείωτη δημοφιλία του «R.E.», αλλά καλλιέργησε ένα μικρό και ενθουσιώδες κοινό που ζει και βασιλεύει μέχρι και σήμερα.

Darkstalkers

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, τα arcades όλου του κόσμου πλημμύρισαν με fighting games κάθε λογής -από το Mortal Kombat και το Street Fighter, μέχρι το Virtua Fighter και το Fatal Fury. Και παρ' όλο που κάθε μία από αυτές τις σειρές χαρακτηρίζεται από πολύχρωμους χαρακτήρες και συναρπαστικό worldbuilding, εμείς επιλέγουμε εδώ το λιγότερο γνωστό μα εξίσου αγαπημένο «Darkstalkers» του 1994! Το εμβληματικό franchise της CAPCOM μπορεί να μη γνώρισε τη δυσθεώρητη επιτυχία του Street Fighter, αλλά άφησε ιστορία με το θεότρελο ρόστερ και τα πανέμορφα γραφικά του -με καλλίγραμμα βαμπίρ, τριχωτούς λυκανθρώπους, γυναίκες-γάτες, αρχαίους φαραώ, και κάθε λογής τέρατα και φρικιά να γοητεύουν τους απανταχού gamers. Μία τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων βασισμένη στον πολύχρωμο, εκκεντρικό κόσμο του Darkstalkers θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή!