Τα καλύτερα γιορτινά φιλμ των τελευταίων ετών!


Όλοι γνωρίζουμε τα κλασικά χριστουγεννιάτικα διαμάντια: Από το «It's a Wonderful Life» και το «A Christmas Story» μέχρι το «Die Hard» και το «Love Actually», υπάρχουν αναρίθμητες essential ταινίες για την γιορτινή περίοδο. Αν όμως έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια, αν μόλις παρακολουθήσατε το «Elf» για χιλιοστή φορά, σας προτείνουμε μερικές όχι και τόσο γνωστές χριστουγεννιάτικες επιλογές, για να συμπληρώσετε τις γιορτινές σας νύχτες!

Η λίστα μας περιέχει μεσαίου μήκους αφιερώματα, κωμικά μιούζικαλ, κινούμενα σχέδια και straight-to-streaming ταινίες των τελευταίων ετών που, μπορεί να μη φτάνουν σε ποιότητα τα αδιαμφισβήτητα classics του παρελθόντος, μπορούν ωστόσο άνετα να σας προσφέρουν μία χουχουλιάρικη κινηματογραφική βραδιά!

Spirited (2022)

Στο πνεύμα των πατροπαράδοτων χριστουγεννιάτικων κομεντί της δεκαετίας του '90, Ryan Reynolds και Will Ferell μας προσφέρουν ένα αυτοναφορικό γιορτινό μιούζικαλ με τη μουσική υπόκρουση των Pasek & Paul («La La Land»). Ένας αθεόφοβος και αδίστακτος επιχειρηματίας καλείται να αντιμετωπίσει (τι άλλο;) τα φαντάσματα των Χριστουγέννων, σε μία κωμική αναπροσαρμογή του κλασικού έργου του Ντίκενς η οποία χαρακτηρίζεται από επιτυχημένα αστεία, πρόσχαρη ατμόσφαιρα και κυρίως, αξέχαστα μουσικοχορευτικά νούμερα. H ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple tv+!

A Very Murray Christmas (2015)

Στο ύφος των κλασικών christmas specials του παρελθόντος, ο Bill Murray προσκαλεί ένα τσούρμο celebrities για να συμμετάσχουν στην χριστουγεννιάτικη εκπομπή του, μία αναπάντεχη χιονοθύελλα ωστόσο βάζει φρένο στα σχέδιά του. Λαμπερά cameos, cozy τραγουδάκια και το χαρακτηριστικό ανέκφραστο χιούμορ του Bill Murray κάνουν αυτό το μεσαίου μήκους Νετφλιξικό αφιέρωμα την ιδανική επιλογή για μία χαμηλών τόνων χειμερινή βραδιά.

Merry Little Batman (2023)

Σε μία περίοδο όπου το υπερηρωικό είδος πάσχει από έλλειψη πρωτοτυπίας, το «Merry Little Batman» (που κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες ημέρες στο Amazon Prime) αποτελεί μία αναζωογονητική ανάσα φρεσκάδας! Με αξιολάτρευτο artstyle και ξεκαρδιστικά character designs, αυτό το αναπάντεχο κινούμενο σχέδιο ανατρέπει κωμικά τα στερεότυπα του Ανθρώπου-Νυχτερίδα, σε μία χαζοβιόλικη χιουμοριστική περιπέτεια που θυμίζει το «Batman» του 1966. Στην προσπάθειά του να αποκτήσει τον τίτλο του υπερήρωα, ο 8χρονος γιος του Batman ρίχνεται στη δράση ανήμερα των Χριστουγέννων, αλλά τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να μπει σε μπελάδες. Το αποτέλεσμα είναι ένα στιλάτο, ξεκαρδιστικό και ενίοτε συγκινητικό καρτούν ιδανικό για τους μικρούς μας φίλους, αλλά και για τους βετεράνους λάτρεις του Σκοτεινού Ιππότη.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Λίγο πριν μας παραδώσει το «Guardians of the Galaxy Vol. 3», ο παραγωγικότατος James Gunn μας χάρισε το «Guardians of the Galaxy Holiday Special», μία χαζοχαρούμενη περιπέτεια μεσαίου μήκους ιδανική για τις γιορτές. Star-Lord, Groot, Drax και σύσσωμη η διαγαλαξιακή κουστωδία των Guardians μπλέκεται σε μία γιορτινή περιπέτεια χαμηλών οκτανίων, κάτω από την απολαυστική μουσική υπόκρουση των Old 97's.

The Nice Guys (2016)

Όπως όλες οι ταινίες του Shane Black (Iron Man 3, Kiss Kiss Bang Bang), έτσι και η καλύτερή του, λαμβάνει χώρα τα Χριστούγεννα! Στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '70, δύο παρακμιακοί ντετέκτιβ καλούνται να λύσουν μία σκοτεινή υπόθεση, βρίσκονται ωστόσο μπλεγμένοι σε μία επικίνδυνη συνωμοσία και αποφασίζουν να συνεργαστούν. Το «The Nice Guys» κερδίζει επάξια μία θέση δίπλα στο «Die Hard» ως ταινία δράσης με γιορτινό backdrop, και οι απολαυστικές ερμηνείες των Ryan Gosling και Russel Crowe θεμελιώνουν το φιλμ ως ένα αδιαμφισβήτητο modern classic.