O Daryl Dixon κυνηγάει ζόμπι στη Γαλλία στο νέο spin-off του “The Walking Dead”, ενώ μία LGBTQ ομάδα κυνηγάει φαντάσματα στις ΗΠΑ και ο Chucky, η Κούκλα του Σατανά, συνεχίζει να μας παιδεύει τηλεοπτικά.


Θα δούμε ακόμα περισσότερες τηλεοπτικές σειρές τρόμου τα επόμενα χρόνια, με τα βλέμματα να στρέφονται και σε άλλες αγορές πέρα από τις ΗΠΑ. Η Νότια Κορέα σαν το νέο powerhouse, Ιαπωνία, Ινδία, Αυστραλία, πολλές χώρες της Ευρώπης (Πολωνία, Ισπανία, Δανία), ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στο σκηνικό.

Παρακάτω, οι 8 τηλεοπτικές σειρές τρόμου που ξεχωρίσαμε περισσότερο φέτος και αξίζουν τη δική σας προσοχή.

 

The Walking Dead: Daryl Dixon

To “The Walking Dead” ξεκίνησε σαν μία από τις αγαπημένες μου σειρές αλλά γρήγορα έχασα το ενδιαφέρον μου με τις πολλές σεζόν, συνέχειες, prequels και spin-offs. Για βάστα, πόσα ζόμπι κυκλοφορούν ακόμα εκεί έξω; Δεν τα καθαρίσατε όλα; Πάντως, το «The Walking Dead: Daryl Dixon” ήταν αυτό που χρειαζόταν το franchise, κάτι φρέσκο και εντελώς διαφορετικό. Οκ, εντελώς διαφορετικό δεν το λες, απλά ο Daryl Dixon (Norman Reedus) ξυπνάει μία μέρα σε μία ακτή στη Γαλλία και βρίσκει τα εκεί δικά τους ζόμπι, προς το δρόμο για το Παρίσι. Απολαυστική για τους λάτρεις και όχι μόνο. Στην Ελλάδα από την Cosmote TV.

 

Chucky

To original “Child’s Play” (“Η Κούκλα του Σατανά”) του 1988 με πρωταγωνιστή την παιδική κούκλα Chucky που έχει καταληφθεί από το πνεύμα ενός δολοφόνου, ήταν το ξεκίνημα ενός ξεχωριστού franchise τρόμου και κωμωδίας, με πολλές κινηματογραφικές συνέχειες και cult following. Η σειρά «Chucky» κυκλοφόρησε το 2021 και φέτος προβλήθηκε η τρίτη της σεζόν. Αν όλα αυτά σας ακούγονται αναμασήματα και κάπως βαρετά, να σας διακόψουμε. Η σειρά “Chucky” μεταγγίζει νέο αίμα και ενδιαφέρον στο franchise, με την κούκλα να διαπράττει μία νέα σειρά αποτρόπαιων φόνων σε μία μικρή πόλη των ΗΠΑ, χωρίς να λείπει και το κοινωνικό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και υπέρ της διαφορετικότητας (μετά φόνων πάντα). Στην Ελλάδα από την Cosmote TV.



The Fall of the House of Usher

Άλλη μία σειρά με τόσο μεγάλο hype που δεν ξέρουμε αν τελικά ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Είναι κακή σειρά το «The Fall of the House of Usher»; Όχι, αλλιώς δε θα έμπαινε και στο top της φετινής χρονιάς. Θα αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο; Σε καμία περίπτωση, ήδη μπήκε στην κατηγορία “forgettable”. Τουλάχιστον, περάσαμε καλά για όσο την είδαμε. Από τον Mike Flanagan (“The Haunting Of Hill House”, “The Haunting of Bly Manor”, “Oculus”), η σειρά είναι μία ελεύθερη – μα πολύ ελεύθερη – διασκευή της ομώνυμης μικρής ιστορίας του Edgar Allan Poe, με έναν πλούσιο CEO φαρμακευτικής εταιρίας του σήμερα – «με πολλά ράμματα για τη γούνα του» - να χάνει ένα ένα τα παιδιά του και μελλοντικούς κληρονόμους του μέσα από μυστηριώδεις θανάτους. Σαν μια σκιά να παρακολουθεί την οικογένεια. Προβάλλεται στο Netflix.



Living for the Dead

Τα reality shows με κυνηγούς φαντασμάτων είναι μία ειδική κατηγορία από μόνη της, με πολλά επιτυχημένα – και ακόμα περισσότερα αποτυχημένα - παραδείγματα (Ghost Adventures, Ghost Hunters κ.α.). To “Living for the Dead” της Hulu δε διαφέρει από όλα αυτά τα reality, μόνο που οι 5 κυνηγοί φαντασμάτων εδώ που διασχίζουν τις ΗΠΑ για να βρουν το επόμενο στοιχειωμένο μέρος, είναι μέλη της LGBTQ κοινότητας. Queer όσο δεν πάει, με γερές δόσεις χιούμορ και τρόμου. Στην Ελλάδα από τo Disney+.



Romancero

Γυρισμένο στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, δύο νεαρά παιδιά, η Cornella και ο Jordan, το σκάνε μέσα στη νύχτα κατηγορούμενοι – αδίκως; - για φόνο, με δύο σκληροτράχηλους αστυνομικούς στο κατόπι τους, ενώ την ίδια στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με υπερφυσικές δυνάμεις και τον τρόμο. Αυτό θα πει να μην σου πάει καλά η βραδιά. Αυτό είναι το «Romancero», ένα εφιαλτικό βράδυ για τα δύο νεαρά παιδιά και μία σειρά 6 μισάωρων επεισοδίων που βλέπεται γρήγορα και ευχάριστα. Για του φίλους του υπερφυσικού τρόμου και των young adult ιστοριών, ψάξτε την με κλειστά μάτια. Προβάλλεται στο Prime Video.



Goosebumps

Οι γνωστές «Ανατριχίλες» μέσα από τα διάσημα βιβλία του R. L. Stine σε άλλη μία τηλεοπτική αναβίωση. Με όλα τα γνωστά τέρατα των βιβλίων να εμφανίζονται και εδώ, η σειρά εγκαταλείπει τον χαρακτήρα ανθολογίας που την είχαμε συνηθίσει – δηλαδή μία νέα ιστορία σε κάθε επεισόδιο – και εδώ μας τραβάει σε μία ολοκληρωμένη πλοκή μέχρι και το τελευταίο και 10ο επεισόδιο. Πέντε παιδιά ξεκινάνε ένα σκοτεινό ταξίδι για να βρουν τα ίχνη ενός άλλου παιδιού που είχε χαθεί μυστηριωδώς πριν από 30 χρόνια και την ίδια στιγμή ανακαλύπτουν πράγματα για την ίδια τους την οικογένεια και πόλη. Στην Ελλάδα από το Disney+.



Revenant

Όπως γράψαμε και στη μικρή εισαγωγή, οι τηλεοπτικές σειρές από τη Νότια Κορέα είναι ένας «γενναίος νέος κόσμος» και σίγουρα αδικούμε πολλούς ενδιαφέροντες τίτλους που κυκλοφορούν από αυτή τη χώρα και δεν έχουμε τη δυνατότητα ή το χρόνο να τους δούμε. Το «Revenant», πάντως, το είδαμε, έρχεται από τον σεναριογράφο του “Kingdom” και είναι μία εξαιρετική πρόταση τρόμου. Μέσα στα 12 επεισόδια της πρώτης σεζόν, διαβάζοντας και ότι η σειρά έφτασε ακόμα και στην πρώτη θέση στο τοπ τηλεθέασης το καλοκαίρι στη Νότια Κορέα, ακολουθούμε την Gu San-yeong που κατά τη διάρκεια της κηδείας του πατέρα της, ένας καθηγητής λαογραφίας την προειδοποιεί ότι έχει μπει μέσα της ένα πνεύμα και όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι θα αρχίσουν να πεθαίνουν. Στην Ελλάδα από το Disney+.



Wolf Pack

Από τον Jeff Davis, τον δημιουργό της τηλεοπτικής αναβίωσης του «Teen Wolf» αλλά και του πολύ επιτυχημένου «Criminal Minds», έρχεται άλλη μία σειρά με υπερφυσικό τρόμο και λυκανθρώπους. Σε μία μικρή πόλη της Καλιφόρνια ξεσπάει άλλη μία δασική φωτιά που σπέρνει τον πανικό στους κατοίκους και εγκλωβίζει ανάμεσα στις φλόγες τους μαθητές ενός σχολικού λεωφορείου. Οι μαθητές προσπαθούν να βρουν ασφαλές σημείο, αλλά δεν τους έφτανε η πυρκαγιά, δύο από αυτούς τους δαγκώνει ένα πλάσμα που πετάγεται μέσα από τις φλόγες. Στην Ελλάδα από την Cosmote TV.