Ο Radcliffe ετοίμασε μια ταινία με το HBO για τον κασκαντέρ που έμεινε παράλυτος μετά από τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Ο Harry Potter και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο.


Μια ταινία-ντοκιμαντέρ για τον stuntman του που πάσχει από παράλυση γύρισε ο Daniel Radcliffe, ο οποίος για τις ανάγκες της συνεργάστηκε με το δίκτυο ΗΒΟ. Πιο συγκεκριμένα, ο Radcliffe γύρισε την ταινία για τον κασκαντέρ που αντικαθιστούσε τον ίδιο και έμεινε παράλυτος μετά από τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Ο Harry Potter και οι Κλήροι του Θανάτου: Μέρος 1ο. Η νέα παραγωγή ονομάζεται David Holmes: The Boy Who Lived και θα γίνει διαθέσιμη στο HBO και Max στις 15 Νοεμβρίου.

Ο Holmes από το Έσσεξ της Αγγλίας υπήρξε θαυμάσιος έφηβος γυμναστής, γι’ αυτό και επελέγη για να αντικαταστήσει τον Radcliffe στα γυρίσματα ολόκληρης της σειράς ταινιών Harry Potter από το 2001 μέχρι και το 2010 που εμφάνιζαν αυξημένη επικινδυνότητα. Για κακή του τύχη όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός κατά τη διάρκεια ενός stunt τον άφησε με σπασμένο λαιμό και παράλυση από τη μέση και κάτω. Σε σκηνοθεσία του Dan Hartley, το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του με υλικό από τα παρασκήνια από την καριέρα του, προσωπικά πλάνα από την περασμένη δεκαετία και συνεντεύξεις με φίλους, την οικογένεια και μέλη του crew των ταινιών που συμμετείχε. Ο Radcliffe είναι μεταξύ αυτών που εμφανίζονται στην ταινία και είναι επίσης εκτελεστικός παραγωγός της.

Η επίσημη δήλωση του HBO για την ταινία David Holmes: The Boy Who Lived περιγράφει έναν «άρρηκτο δεσμό» μεταξύ του Holmes και του Radcliffe — ένας δεσμός που δεν έχει ξεθωριάσει στα χρόνια μετά το τέλος του franchise. Το 2020 μάλιστα, οι δυο τους κυκλοφόρησαν το podcast "Cunning Stunts", το οποίο είχε σκοπό να ρίξει φως στην πραγματικότητα και τους κινδύνους της δουλειάς του κασκαντέρ.

Η τελευταία υποκριτική δουλειά του Radcliffe ήταν στην ταινία Weird: The Al Yankovic Story.