Καιρός για rewatch!


Δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό και cosy για τις μέρες του φθινοπώρου, από έναν μαραθώνιο ταινιών με τα ανάλογα snacks και την παρέα να χουχουλιάζει όσο πέφτει η θερμοκρασία και τα φύλλα των δέντρων. Και τι καλύτερο από ένα rewatch στις κινηματογραφικές sagas που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν το σινεμά! Ακολουθούν τα πιο επιτυχημένα κινηματογραφικά franchises όλων των εποχών, για να οργανώσετε τις προβολές σας.

Marvel Cinematic Universe (MCU)

Το MCU είναι το τεράστιο franchise που δημιούργησαν και συνεχίζουν να επεκτείνουν τα Marvel Studios. Όλα ξεκίνησαν με το Iron Man το 2008 με τις αλληλοσυνδεόμενες superhero movies του σύμπαντος να συνεχίζουν να σκίζουν μέχρι τις μέρες μας. Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους τίτλους είναι οι ταινίες The Avengers, Black Panther και Spider-Man.

Star Wars

Το σύμπαν του Star Wars δημιουργήθηκε από τον George Lucas, με το franchise να ξεκινά την πορεία του με την ταινία του 1977, Star Wars: Episode IV - A New Hope. Έκτοτε επεκτάθηκε και περιλαμβάνει πολλές τριλογίες, αυτόνομες ταινίες, αλλά και τηλεοπτικές σειρές με πιο πρόσφατη την Ashoka. Μέσα από αυτό γνωρίσαμε τους εμβληματικούς χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας, Luke Skywalker και Darth Vader, με το “May the force be with you” να χαράσσεται για πάντα στη μνήμη μας.

James Bond

Το franchise του James Bond μας συστήθηκε το 1962 με την ταινία Dr. No, για να συνεχίσει για όλες τις επόμενες δεκαετίες να μας προσφέρει νέες περιπέτειες του εμβληματικού πράκτορα 007. Βασισμένο στα βιβλία του σπουδαίου Ian Fleming.

Harry Potter

Βασισμένο στη σειρά βιβλίων της J.K. Rowling, το franchise ταινιών Harry Potter, που καταγράφει τις περιπέτειές του στο Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Και η Pottermania που αυτό δημιούργησε θα μας φέρει σύντομα και μια τηλεοπτική σειρά, δια χειρός ΗΒΟ και με δεκαετές πλάνο δημιουργίας!

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών / Χόμπιτ

Την ίδια περίοδο που γνωρίσαμε τον κινηματογραφικό Harry Potter, ακόμα μια εμβληματική σειρά ταινιών βασισμένη στα βιβλία του J. R. R. Tolkien θα συστηνόταν στο κοινό. Ο λόγος φυσικά για τη σπουδαία τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπως και του μεταγενέστερου Χόμπιτ.

Fast & Furious

Σεκάνς δράσης υψηλών οκτανίων, γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά και ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί. Το Fast & Furious franchise ξεκίνησε με το The Fast and the Furious το 2001 και επεκτάθηκε για να περιλαμβάνει πολυάριθμες συνέχειες και spin-off που μέχρι και σήμερα σκίζουν.

Jurassic Park / Jurassic World

Ξεκινώντας με το Jurassic Park το 1993, ο κόσμος αγάπησε την ιδέα της ανάστασης των δεινοσαύρων (και του χάους που αυτή προκαλεί αναπόφευκτα) μέσα από ένα franchise που συνεχίζεται μέχρι σήμερα μέσα από το Jurassic World, με νέους χαρακτήρες και δεινόσαυρους.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής

Με επικεφαλής τον Johnny Depp ως Captain Jack Sparrow, οι Πειρατές της Καραϊβικής μπήκαν στη ζωή μας το 2003 μέσα από την ταινία Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Και πολύς κόσμος αγάπησε έκτοτε τις περιπέτειες στις ανοιχτές θάλασσες.

X Men

Βασισμένο στους αγαπημένους μεταλλαγμένους χαρακτήρες της Marvel, το franchise ταινιών X-Men ξεκίνησε το 2000 και περιλαμβάνει πολλαπλές συνέχειες και spin-off που αποκτούν χρόνο με τον χρόνο ακόμη περισσότερους θαυμαστές.

Transformers

Βασισμένο στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών, το franchise των Transformers μας σύστησε εκ νέου τα notorious ρομπότ που αλλάζουν σχήμα και συμμετέχουν σε επικές μάχες. Η σειρά ξεκίνησε με το Transformers το 2007 και περιλαμβάνει αρκετές συνέχειες και spin-off.