Πειρατές, τυχοδιώκτες, αντιήρωες και κάθε λογής αξιολάτρευτα λαμόγια!


Με τον Loki του Tom Hiddelston να μονοπωλεί για άλλη μια φορά τις οθόνες όλου του κόσμου, μας άνοιξε η όρεξη για μερικά από τα πιο συμπαθητικά λαμόγια του αμερικάνικου σινεμά! Είτε αγενέστατοι και σκληραγωγημένοι, είτε καλοντυμένοι και γοητευτικοί, αυτοί οι χαρακτήρες κυνηγάνε το χρήμα και δε θα διστάσουν να περάσουν στη σκοτεινή πλευρά του νόμου για να το αποκτήσουν -όμως βαθιά μέσα τους είναι καλόκαρδοι και στο τέλος, πάντα επιλέγουν να κάνουν το σωστό! Διαστημικοί μαχαιροβγάλτες, πεπειραμένοι πειρατές, στωικοί καουμπόηδες και διπρόσωποι χαρτοπαίκτες, αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας κατεργάρηδες του αμερικάνικου σινεμά!

Loki (Marvel Cinematic Universe, 2011-Σήμερα)

Ο Tom Hiddelston είναι τόσο γοητευτικός στο ρόλο του Θεού της Σκανδαλιάς, που αποτελεί έναν από τους μακριβιότερους θαμώνες του Marvel Cinematic Universe! Από χαιρέκακος αντίζηλος σε παγκόσμια απειλή και από απρόθυμος συνεργάτης σε σωτήρας του πολυσύμπαντος, είναι αδύνατο να προβλέψεις αν ο σκανδαλιάρης θεός σκοπεύει να σε βοηθήσει ή να σε μαχαιρώσει πισώπλατα -και αυτό είναι που τον κάνει τόσο ακαταμάχητα γοητευτικό!

Bret Maverick («Maverick», 1994)

Στο ξεχασμένο αυτό ουέστερν του Richard Donner («Superman», «Φονικό Όπλο»), ο Mel Gibson ενσαρκώνει με αστείρευτη γοητεία τον κουτοπόνηρο Maverick, έναν φαφλατά μα πανέξυπνο καουμπόη με ταλέντο στο πόκερ και τη σκοποβολή. Ο Μaverick δε δυσκολεύεται να ξεγελάσει ακόμη και τα πιο σκληρά καρύδια της άγριας δύσης, αλλά είναι υπερβολικά αγαθιάρης για να κρατήσει τα λάφυρά του και, πλαισιωμένος από την απολαυστική Jodie Foster, μπλέκεται σε μία σειρά από καρτουνίστικες περιπέτειες που μοιάζουν να ξεπήδησαν από τις σελίδες του Λούκυ Λούκ.

Star-Lord (Guardians of the Galaxy, 2014-2023)

Ο φαφλατάς παράνομος με το δερμάτινο παλτό και το ρετρό κασετόφωνο μπήκε χορεύοντας στις ζωές μας πριν από μία δεκαετία και από τότε, αποτελεί πυλώνα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας! Βολοδέρνοντας στις πιο σκοτεινές γωνιές του γαλαξία και αντιμετωπίζοντας κάθε λογής προκλήσεις (επί πληρωμή εννοείται), ο Peter Quill και η αξέχαστη κουστωδία του δε διστάζουν να ριχτούν αφιλοκερδώς στη μάχη ενάντια στο κακό, όταν το απαιτήσουν οι περιστάσεις.

Captain Mal (Firefly/Serenity, 2002-2005)

Πρωταγωνιστώντας σε μία από τις δημοφιλέστερες cult τηλεοπτικές σειρές του 21ου αιώνα, ο Nathan Filion άφησε ιστορία στο ρόλο του διαστημοπειρατή Mal, ενός παραδόπιστου μα λεοντόκαρδου καπεταναίου που τριγυρίζει στο διάστημα παρέα με το σκληραγωγημένο του πλήρωμα. Οι περιπέτειες του Mal και της παρέας του ξεκίνησαν το 2002 στην τηλεοπτική σειρά «Firefly» και ολοκληρώθηκαν στην κινηματογραφική ταινία «Serenity» το 2005.

Captain Jack Sparrow (Pirates of the Carribean, 2003-2017)

Οι κάθε λογής αχαρτογράφητες περιοχές (όπως ο ωκεανός, το διάστημα και η άγρια δύση), αποτελούν εύφορο έδαφος για το αρχέτυπο του παραδόπιστου τυχοδιώκτη με τη χρυσή καρδιά -και τα ανελέητα νερά της Καραϊβικής δεν αποτελούν εξαίρεση! Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» είναι, ουσιαστικά, μια σειρά από θαλασσινά ουέστερν και ο Κάπτεν Τζάκ Σπάρρου αποτελεί τον απόλυτο ναυτιλιακό κατεργάρη, προδίδοντας ακόμη και το ίδιο του το πλήρωμα για να σώσει το τομάρι του -μέχρι φυσικά να αλλάξει γνώμη, και να επιστρέψει για άλλη μια φορά στην πλευρά των καλών.

Han Solo (Star Wars, 1977-2019)

Ο ορίτζιναλ διαστημικός κατεργαραίος! O Han Solo ξεκίνησε το ταξίδι του ως ένας κυνικός και εγωιστής μισθοφόρος, εξελίχθηκε όμως σε έναν από τους πιο ηρωικούς πιλότους της γαλαξιακής Αντίστασης, σε ένα από τα εμβληματικότερα συναισθηματικά τόξα της σύγχρονης ποπ κουλτούρας. Η ερμηνεία του Harrison Ford είναι αγέραστα χαρισματική, και αποτελεί το ιδανικό που όλοι οι υπόλοιποι κινηματογραφικοί κατεργάρηδες πασχίζουν να αναπαράγουν.