Joaquin Phoenix και Vanessa Kirby πρωταγωνιστούν στο ιστορικό έπος.


Τετράωρο φαίνεται πως θα είναι το director’s cut του Napoleon του Ridley Scott όταν αυτό κυκλοφορήσει στο Apple TV+, σε μια χορταστική εκδοχή της ταινίας για όλους τους σινεφίλ εκεί έξω.

Ο σκηνοθέτης είχε προηγουμένως δηλώσει ότι το ιστορικό έπος του είχε διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών και τριάντα λεπτών, με το cut να περιορίζεται τώρα κατά περίπου είκοσι λεπτά.

Στην ταινία, ο Joaquin Phoenix ερμηνεύει τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη και αυτή εστιάζει στην άνοδό του στην εξουσία, όπως και τη σχέση του με την Joséphine, την οποία ερμηνεύει η Vanessa Kirby. Το cut της ταινίας που θα δούμε στις αίθουσες τον προσεχή Νοέμβριο θα έχει διάρκεια 157 λεπτών.

Όπως διαβάζουμε στο Empire, το extended cut θα περιλαμβάνει πιθανώς περισσότερα στιγμιότυπα από τη ζωή της Joséphine πριν αυτή γνωρίσει τον Ναπολέοντα. Ως προς το πότε ακριβώς θα δούμε το director’s cut, για την ώρα δεν έχει γίνει κάτι γνωστό.

Ο Scott έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από director’s cuts στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων extended εκδοχών των Blade Runner και Alien. Ο ίδιος έχει επίσης κυκλοφορήσει improved cuts ταινιών του που έλαβαν ανάμεικτες κριτικές, όπως το Βασίλειο των Ουρανών του 2005.

Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει αυτήν την περίοδο το πολυαναμενόμενο sequel του Μονομάχου, στο οποίο θα δούμε τον Paul Mescal στον ρόλο του Lucius, γιου του Maximus που ερμήνευσε ο Russell Crowe στην original ταινία.