Ο ηθοποιός από το Τέξας είναι ο απόλυτος κωμικός συμπρωταγωνιστής.


Με την δεύτερη σεζόν του «Loki» να έχει πάρει μπρος για τα καλά, έχουμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Owen Wilson στο ρόλο του συμπαθέστατου Mobius! Ο μυστακοφόρος γραφειοκράτης με τη χρυσή καρδιά που συνοδεύει τον Λόκι στις περιπέτειές του έχει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν τον Wilson στο κωμικό σινεμά του 2000, από την φιλική συμπεριφορά και το καλόκαρδο χαμόγελο, μέχρι την βαριά προφορά και την χαλαρωτική φωνή. Διακριτικός και καλοπροαίρετος, ο Wilson σπανίως επιζητά το spotlight, αποτελώντας συνήθως το ήμισυ κάποιου κωμικού ντουέτου -και ταυτόχρονα εμπνέει μια αίσθηση άνεσης και ηρεμίας, ενσαρκώνοντας έτσι την παλιά καλή ευγένεια του αμερικάνικου νότου! Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις 5 πιο αξέχαστες στιγμές της πολυποίκιλης καριέρας του.

Wedding Crashers (2005)

Με την χαμηλών τόνων περσόνα του να αποτελεί και το μεγαλύτερο ατού του, ο Wilson σπανίως αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο -προτιμώντας αντιθέτως τη θέση του wingman. Eddie Murphy, Zach Galifianakis, Jackie Chan, Steve Coogan, Ben Stiller, και πολλοί ακόμη πληθωρικοί ηθοποιοί έχουν πλαισιωθεί από την «ήρεμη δύναμη» του Wilson, σε μια σειρά από αξέχαστα buddy movies -και φυσικά, το σερί κορυφώθηκε με το «Wedding Crashers» του 2005, όπου Wilson και Vince Vaughn επισκέπτονται ακάλεστοι τα πιο ξέφρενα γαμήλια πάρτυ.

Cars (2006)

Εκ των υστέρων ακούγεται παράλογο: Ο γλυκούλης και χαμηλότονος Wilson στο ρόλο ενός φωνακλά και αυτάρεσκου σούπερ σταρ; Ο Κεραυνός ΜακΚουίν αποτελεί τον απόλυτο κόντρα-ρόλο για τον Wilson, ο οποίος κατάφερε να μας παραδώσει μια εμβληματική και πλούσια ερμηνεία -καθώς και να προσθέσει μερικές ακόμη κλασικές ατάκες στο πλούσιο ρεπερτόριό του («Κα-τσάου!»).

Zoolander (2001)

Μπορεί ο Wilson να έγινε γνωστός για τους ευγενικούς και χαμηλότονους ρόλος του, δε διστάζει ωστόσο να ανατρέψει αυτή την περσόνα για χάρη της κωμωδίας: Ο Wilson ενσάρκωσε πολυάριθμους υπερφίαλους αντίζηλους και παραφουσκωμένους φαφλατάδες τη δεκαετία του 2000, με αποκορύφωμα το κουφιοκέφαλο μοντέλο Hansel στο «Zoolander» του 2001.

The Darjeeling Limited (2007)

Wes Anderson και Owen Wilson γνωρίστηκαν για πρώτη φορά όταν ήταν φοιτητές στο Τέξας, και έκαναν το κοινό τους ντεμπούτο στο «Bottle Rocket» του 1994. Από τότε, οι δύο δημιουργοί είναι αχώριστοι: Ο Wilson έχει συμμετάσχει σε όλα σχεδόν τα φιλμ του Anderson μέχρι και σήμερα, με αποκορύφωμα το τρυφερό «Darjeeling Limited» του 2007.

Midnight in Paris (2011)

Στο ηλιοβασίλεμα της δεκαετίας του 2000, ο Wilson απέκτησε επιτέλους το one-man-show που του άξιζε: Κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Woody Allen, ο Wilson επιστράτευσε τη μανιέρα του για να ενσαρκώσει τον απόλυτο γουντιαλενικό χαρακτήρα, έναν χαμηλών τόνων διανοούμενο που νοιώθει πως γεννήθηκε σε λάθος εποχή. Μαγευτικό και ατμοσφαιρικό, το «Midnight in Paris» αποτελεί το κορυφαίο φιλμ της ύστερης εποχής του Woody Allen  -καθώς και μία από τις καλύτερες ταινίες της φιλμογραφίας του Wilson.