Το Cinobo εγκαινιάζει για πρώτη φορά τηλεοπτικές σειρές στην συνδρομητική πλατφόρμα του!


Από τον Οκτώβριο του 2023, εκτός από indie διαμαντάκια και arthouse αριστουργήματα, το Cinobo πρόκειται να φιλοξενήσει και τηλεοπτικές σειρές στην συνδρομητική πλατφόρμα του! Πιστό στις αξίες του, το Cinobo υπόσχεται να μας παραδώσει μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από ευρωπαϊκές παραγωγές, σταθερές αξίες και παραγνωρισμένα αριστουργήματα, κάνοντας τις νύχτες μας ακόμη πιο συναρπαστικές. Παρακάτω λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το αρχικό ρόστερ τηλεοπτικών σειρών που θα δούμε από τον Οκτώβριο στο Cinobo!

Riot Police (2020)

Επίκαιρο και αγωνιώδες, το «Riot Police» του 2020 μας έρχεται από την Ισπανία, και εξερευνά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις των απανταχού Μονάδων Αποκατάστασης Τάξης. Η Λάια είναι μια αστυνόμος εσωτερικών υποθέσεων στις Λαβαπιές της Μαδρίτης, η οποία καλείται να ερευνήσει το αστυνομικό τμήμα της πόλης της μετά από ένα θανατηφόρο επεισόδιο. Η διαφθορά και η αδιαφάνεια ωστόσο θα κάνουν τη δουλειά της πολύ δύσκολη, και η Λάια θα μπλεχτεί σιγά-σιγά σε έναν επικίνδυνο λαβύρινθο βίας και καταστολής.

UFOs (2021)

Το ξεκαρδιστικό γαλλικό χιούμορ προσγειώνεται στην πλατφόρμα του Cinobo με τα «UFOs» των Κλεμάνς Νταρζέν και Μαρτίν Ντουέρ! Ο Ντιντιέ είναι ένας ιδιοφυής μηχανικός διαστημοπλοίων, του οποίου η καριέρα καταστρέφεται εν μία νυκτί, όταν ο πύραυλός του εκρήγνυται κατά την απογείωση. Καταρρακωμένος, ο Ντιντιέ αναλαμβάνει την διαχείριση ενός παρακμιακού τμήματος της διαστημικής υπηρεσίας, το οποίο ερευνά κάθε μορφής «άγνωστα αντικείμενα»... και στην πορεία γνωρίζει, θέλει δε θέλει, μια απίθανη παρέα από πραγματικά Ούφο. Με τον Μελβίλ Πουπό στην πρωταγωνιστική καρέκλα και τη δική μας Δάφνη Πατακιά σε ρόλο-έκπληξη, η σπαρταριστή κωμωδία των Νταρζέν και Ντουέρ μας υπόσχεται πολλές αξέχαστες στιγμές γέλιου!

Vernon Subutex (2019)

Με μπόλικες δόσεις '90s νοσταλγίας, το «Vernon Subutex» του 2019 μας έρχεται από τη Γαλλία, και ακολουθεί τη ζωή ενός «τελειωμένου» Παριζιάνου μουσικόφιλου που αρνείται να μεγαλώσει -και που μπλέκεται άθελά του σε μια συναρπαστική υπόθεση.

Carlos (2010)

Η ιστορία του Ilich Ramírez Sánchez, ή αλλιώς Κάρλος το Τσακάλι, έχει μεταφερθεί επανειλημμένα στην οθόνη, με την μίνι-σειρά του Oliver Assayas («Irma Vep», «Personal Shopper», «Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία») να αποτελεί highlight. Με τον πάντοτε γοητευτικό Edgar Ramirez στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η σειρά εξερευνά τη ζωή ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωταγωνιστές της ταραχώδους πολιτικής σκηνής των '70s, και θεωρείται ήδη κλασική.

It's a Sin (2021)

Ίσως η πιο buzzy επιλογή του Cinobo για τον Οκτώβριο, το ευαίσθητο και συγκινητικό «It's A Sin» του Ράσελ Τ. Ντέιβις («Doctor Who») γοήτευσε εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 2021. Αντιμέτωπο με επαγγελματικά, συναισθηματικά και προσωπικά ντράβαλα, ένα αξιολάτρευτο queer καστ πρωταγωνιστών παλεύει να επιβιώσει στο Λονδίνο της δεκαετίας του '80, με την επιδημία του HIV να ελλοχεύει πίσω από κάθε τους κίνηση.

Berlin Alexanderplatz (1980)

Πολύ πριν ο όρος «Prestige TV» γίνει καραμέλα στα στόματα των απανταχού τηλεοπτικών παραγωγών, ο Βέρνερ Φασμπίντερ δημιούργησε τον «προπάππου» του τηλεοπτικού arthouse: Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του 1929, το «Berlin Alexanderplatz» ακολουθεί έναν πρώην κατάδικο που αδυνατεί να ξεφύγει από τα νύχια του Βερολινέζικου υποκόσμου.