Παραφουσκωμένοι σκληράνθρωποι του χθες και του σήμερα!


Όταν το 2010 o Sylvester Stallone δημιούργησε τους «Αναλώσιμους», σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει την αφρόκρεμα του σινεμά δράσης, από τη δεκαετία του '80 μέχρι και το σήμερα. Στις 4 ταινίες της σειράς εμφανίζονται μερικοί από τους πιο εμβληματικούς σταρ των τελευταίων 50 χρόνων, από τον Jason Statham μέχρι τον Jean Claude Van Damme -και με αφορμή την κυκλοφορία του «Expandables 4», αναπολούμε το εντυπωσιακό ρόστερ αυτού του εκρηκτικού franchise!

Bruce Willis

Τιμιτική αναφορά στον Bruce Willis, ο οποίος συμπληρώνει την «ιερή τριάδα» της κλασικής 80s κινηματογραφικής δράσης, παρέα με τον Sylvester Stallone και τον Arnold Schwarzenegger. Στις πρώτες δύο ταινίες της σειράς, ο Willis ενσάρκωσε τον μυστηριώδη τύπο που αναθέτει αποστολές στον Stallone και την παρέα του, συμμετέχοντας μάλιστα και σε μια σύντομη σκηνή δράσης στο τέλος του δεύτερου φιλμ. Δυστυχώς, μετά από διαφωνίες με τον Stallone, ο Willis αποχώρησε από το franchise το 2013.

Arnold Schwarzenegger

Αιώνιος αντίζηλος και καρδιακός φίλος του Sly, o Arnold έκανε μονάχα ένα cameo στην πρώτη ταινία της σειράς, επέστρεψε όμως στο sequel αναφωνώντας «I'm Back» και κραδώντας πολυβόλα, μαχαίρια, πούρα και λοιπά θανατηφόρα μαραφέτια.

Chuck Norris

Το «Expendables 2» του 2012 είναι ίσως το μοναδικό επεισόδιο της σειράς που στέκεται στο ύψος του φιλόδοξου κόνσεπτ του: πολυάριθμα ιερά τέρατα του Χόλιγουντ κάνουν μια σειρά από χορταστικές εμφανίσεις, παραδίδοντάς μας έτσι μία συναρπαστική, χαζοβιόλικη και καλοσκηνοθετημένη ταινία δράσης. Μεταξύ αυτών βρίσκεται φυσικά και ο Chuck Norris, ο οποίος δεν παραλείπει να μας πει μερικά από τα αγαπημένα του καλαμπούρια.

Dolph Lundgren

Ο συμπαθέστατος αυστριακός με τα γαλανά μάτια και τα μαρμάρινα μούσκουλα βρίσκεται στο πλευρό του Sly εδώ και μισό αιώνα, και έχει παραμείνει πιστό μέλος των «Αναλώσιμων» για πάνω από μία δεκαετία. Όσο μικρός κι αν είναι ο ρόλος του, ο Dolph δίνει πάντα το παρών, και προσδίδει φρεσκάδα στην ομάδα με το χάρισμα και την καλοσυνάτη περσόνα του.

Jean Claude Van Damme

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία των «Αναλώσιμων» είναι ο ρόλος του κακού: Από τον Mel Gibson μέχρι τον Andy Garcia, διάφοροι εμβληματικοί ερμηνευτές έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κουστωδία του Sly, κορυφαίος όλων ωστόσο ήταν ο Jean Claude Van Damme στο «Expendables 2», αποδεικνύοντάς μας πως είναι αγέραστος, εντυπωσιακός, και φυσικά, πιο κουλ από ποτέ.

Sylvester Stallone

Ο αειθαλής action man της δεκαετίας του '80 ήταν ο εγκέφαλος όλης αυτής της επιχείρησης, σκηνοθετώντας το πρώτο φιλμ της σειράς και συγκεντρώνοντας όλα τα φιλαράκια του για ένα (ομολογουμένως, αυτάρεσκο) γράμμα αγάπης στις παλιές καλές εποχές. Αρχηγός της ομάδας και σκληρός όσο δεν παίρνει, ο Sly αποτελεί κεντρικό πυλώνα των «Αναλώσιμων».

Jason Statham

Μπορεί οι «Αναλώσιμοι» να ήταν ιδέα του Stallone, είναι ο Jason Statham ωστόσο που, στην πραγματικότητα, κουβαλάει στις πλάτες του το franchise: Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα την αγάπη μας για τον σκληροτράχηλο Βρετανό, και εδώ ο Statham μας παραδίδει, όπως πάντα, μια σειρά από ξέφρενες και συναρπαστικές σκηνές δράσης.