Συνεχίζουμε την απαρίθμηση των αγαπημένων μας ταινιών της Pixar!


Με το «Elemental» να κάνει επιτέλους πρεμιέρα στο Disney+, η Pixar συμπληρώνει 28 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην κορυφή του αμερικάνικου animation! Η φιλμογραφία του εμβληματικού στούντιο κατοικείται ως επί το πλείστον από αριστουργήματα, και εμείς, επιλέγουμε τα αγαπημένα μας! (Για το πρώτο μέρος της λίστας μας, πατήστε εδώ!)

Monsters, Inc. (2001)

Οι «Μπαμπούλες» του Pete Docter θεμελίωσαν την τάση της Pixar να δημιουργεί συναρπαστικούς κόσμους που εξάπτουν τη φαντασία: Το αψεγάδιαστο world-building του «Monsters, Inc.» παραμένει φαντασμαγορικό μέχρι και σήμερα, αποτελώντας το μεγαλύτερο ατού μιας ταινίας με άψογη κωμωδία, εμβληματικούς χαρακτήρες, και καλογραμμένες κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές θεματικές.

Ratatouille (2007)

Ο «Ρατατούης» του 2007 πέρασε μια δύσκολη και μακρά παραγωγή: Η ταινία ξεκίνησε το ταξίδι της το 2000 κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του Jan Pinkava, πριν ανατεθεί, το 2005, στον ανυπέρβλητο Brad Bird. Το αποτέλεσμα είναι ένα αντισυμβατικό συνονθύλευμα από χαρακτήρες, θεματικές, συναισθήματα και τόξα, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν ακατανόητο -εδώ όμως δημιουργεί μία από τις πιο ατμοσφαιρικές, ενήλικες και συναρπαστικές ιστορίες στη βιβλιοθήκη της Pixar, καθώς και ακόμη ένα αξέχαστο διαμάντι στη φιλμογραφία του Brad Bird. Μπόνους πόντοι για την αξέχαστη μουσική του Michael Giacchino!

Toy Story 2 (1999)

Μια ακόμη δύσκολη παραγωγή για την Pixar, το «Toy Story 2» του 1999 επρόκειτο να κυκλοφορήσει αποκλειστικά σε βιντεοκασέτα, πριν το στούντιο αλλάξει γνώμη τον Φεβρουάριο του 1998. Η ιστορία, το animation, και σύσσωμη η παραγωγή του φιλμ αναδημιουργήθηκε μέσα σε λιγότερο από 9 μήνες, και το αποτέλεσμα είναι μια ανάγλυφη και συγκινητική ιστορία που ανανέωσε τον κόσμο του Toy Story και έβαλε τις ρίζες για την ταυτότητα του franchise τις επόμενες δυόμισι δεκαετίες. Η μουσική του Randy Newman είναι αξεπέραστη, η σκηνοθεσία είναι συναρπαστική, ενώ η νεοφερμένη Jessie αποτελεί, μέχρι και σήμερα, τον καλύτερο χαρακτήρα της πιξαρικής φιλμογραφίας.

The Incredibles (2004)

Οι «Απίθανοι» του Brad Bird αποτελούν, μέχρι και σήμερα, την κορυφαία υπερηρωική ταινία όλων των εποχών, έχοντας αξέχαστους χαρακτήρες, άψογη κωμωδία, και πολυεπίπεδο, ενήλικο σενάριο. Επιπροσθέτως, το φιλμ έσπασε τον άγραφο κανόνα που ήθελε τα κινούμενα σχέδια να έχουν διάρκεια μόλις 90 λεπτών, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για την ενηλικίωση του μέσου.

Toy Story 3 (2010)

H τριλογία του «Toy Story» έκλεισε το καλοκαίρι του 2010 με το «Toy Story 3»: Συγκινητικό και αξέχαστο, το «Toy Story 3» αποτελεί μία από τις συναρπαστικότερες animated περιπέτειες της ιστορίας, μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, και το κύκνειο άσμα της χρυσής εποχής της Pixar τη δεκαετία του 2000.