Οι σειρές που βλέπει το Platform τις τελευταίες μέρες πριν μπούμε σε φθινοπωρινό κλίμα.


Οι διακοπές τέλειωσαν για τους περισσότερους και τις περισσότερες από εμάς, όμως – για καλή μας τύχη –, ο κόσμος του streaming έφερε και έχει να φέρει ακόμη και μέσα στον Αύγουστο μερικές σειρές που σίγουρα θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, μειώνοντας τα blues της επιστροφής στην πόλη. Ακολουθούν πέντε από αυτές, που θα σας κρατήσουν συντροφιά λίγο πριν μπούμε ξανά σε mood φθινοπώρου.

Only Murders in the Building: Season 3 (Hulu-Disney+)

Η αγαπημένη murder-mystery κωμική σειρά επιστρέφει για την τρίτη της σεζόν, δίνοντας την απαραίτητη whodunit πινελιά στις τελευταίες ημέρες του καλοκαιριού. Και αυτή τη φορά, στο πλευρό των αγαπημένων Steve Martin, Martin Short και Selena Gomez, βρίσκεται η εμβληματική Meryl Streep σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Σε αυτή, εμφανίζεται ως ύποπτη για τη δολοφονία του πρωταγωνιστή της μεγάλης επιστροφής του Oliver στο Broadway, τον οποίο και ερμηνεύει ο Paul Rudd. Είναι λοιπόν έτοιμο το αγαπημένο μας trio να λύσει ακόμη ένα murder-mystery;

Heartstopper: Season 2 (Netflix)

Η επιστροφή του Heartstopper για τη δεύτερη σεζόν του δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερο timing, αφού το αποκαλόκαιρο είναι η καλύτερη περίοδος για ένα ελαφρύ ρομάντζο, με την απαραίτητη inclusive χροιά και γυμνασιακό φόντο (κι ας έχουν περάσει χρόνια από όταν το τελειώσαμε). Στη νέα σεζόν, οι Nick (Kit Connor) και Charlie (Joe Locke) εξερευνούν το τοπίο της νέας τους σχέσης, σε μια γλυκύτατη σειρά για μικρούς και μεγάλους, βασισμένη στην ομώνυμη και άκρως επιτυχημένη σειρά βιβλίων που σαρώνει στο TikTok.

Painkiller (Netflix)

Αν τον περασμένο χειμώνα παρακολουθήσατε το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ All the Beauty and the Bloodshed της Laura Poitras, τότε ήδη γνωρίζετε την ιστορία της οικογένειας Sackler και του πώς αυτή βύθισε ολόκληρη την Αμερική σε μια πολυετή οπιοειδή κρίση, εθίζοντας ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού της στη φαρμακευτική ουσία OxyContin. Αν όχι, τότε το Painkiller του Netflix αφηγείται δραματουργικά αυτή τη φορά την ιστορία μιας από τις πιο διεφθαρμένες φαρμακευτικές εταιρίες στον κόσμο, βασισμένο στο άρθρο του Patrick Radden Keefe για τον New Yorker, “The Family That Built an Empire of Pain”. Στα έξι επεισόδια της limited σειράς πρωταγωνιστούν οι Uzo Aduba, Matthew Broderick, Taylor Kitsch, Dina Shihabi, West Duchovny και John Rothman.

Wanted: The Escape of Carlos Ghosn (Apple)

Στη λίστα για το τέλος του καλοκαιριού και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα docuseries, στην οποία παρακολουθούμε αυτή τη φορά την ιστορία του CEO των εταιριών Michelin, Renault και Nissan, Carlos Ghosn, που από ένας από τους κορυφαίους executives του κόσμου, κατέληξε να είναι ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους φυγάδες όλων των εποχών. Το Wanted: The Escape of Carlos Ghosn είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη και έρχεται μετά το Fugitive: The Curious Case of Carlos Ghosn δια χειρός Netflix, που κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν.

One Piece: Season 1 (Netflix)

Βασισμένο στο εμβληματικό manga του Eiichiro Oda, το live action One Piece είναι και το μεγάλο καλοκαιρινό δώρο του Netflix για τους λάτρεις του είδους, που έρχεται στην πλατφόρμα στις 31 Αυγούστου. Στα 10 επεισόδια της σειράς, το κοινό θα παρακολουθήσει τις περιπέτειες του Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) στις επτά θάλασσες, όσο αυτός και το πλήρωμά του αναζητούν έναν πολύτιμο θησαυρό που θα του χαρίσει τον τίτλο του «βασιλιά των πειρατών». Στη σειρά συμμετέχει ο Mackenyu ως Roronoa Zoro, η Emily Rudd ως Nami, ο Jacob Romero ως Usopp και ο Taz Skylar ως Sanji, με τους Matt Owens και Steven Maeda να αναλαμβάνουν το σενάριο ως ταυτόχρονοι executive producers και showrunners. Για να δούμε, θα έχει το νέο One Piece την επιτυχία και των προηγούμενων εκδοχών του που μεσουρανούν στον κόσμο του manga εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες; Θα το ανακαλύψουμε στην πνοή του ομορφότερου μήνα του χρόνου.