Μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του Roald Dahl αποκτά ημερομηνία εξόδου στη streaming υπηρεσία.


Ανακοινώθηκε και επίσημα από το Netflix η ημερομηνία πρεμιέρας στη streaming υπηρεσία της ολοκαίνουριας ταινίας μικρού μήκους του Wes Anderson, The Wonderful Story of Henry Sugar. Βασισμένη στην ομώνυμη σύντομη ιστορία του Road Dahl, η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 27 Σεπτεμβρίου, έχοντας κάνει πρώτα πρεμιέρα την 1η του μήνα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία θα έχει διάρκεια 39 λεπτών και σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Benedict Cumberbatch και Ralph Fiennes. Το cast συμπληρώνουν οι Dev Patel, Sir Ben Kingsley και Richard Ayoade.

Ο Anderson συνέκρινε την κυκλοφορία του The Wonderful Story of Henry Sugar με αυτή της ταινίας μικρού μήκους του ίδιου από το 2007, Hotel Chevalier, η οποία επίσης έκανε τότε πρεμιέρα στη Βενετία προτού γίνει διαθέσιμη στο iTunes Store.

Η πρώτη διασκευή του Wes Anderson σε έργο του Roald Dahl ήταν το Fantastic Mr. Fox του 2009. Η πιο πρόσφατη ταινία του ήταν το Asteroid City που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στο 2023.