Με το «Barbie» της Greta Gerwig να σπάει ακόμη τα ταμεία, αναπολούμε τους κορυφαίους ρόλους της Αυστραλίδας καλλονής.


Tonya Harding (2017)

Σε αντίθεση με τα sex symbols περασμένων εποχών, η Margot Robbie χρησιμοποιεί την εκθαμβωτική εμφάνισή της σε ρόλους αυτοαναφορικούς, που σχολιάζουν και αποδομούν την έννοια της τελειότητας. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ικανότητες της Robbie είναι να ενσαρκώνει χαρακτήρες που καλούνται να δείχνουν χαρμόσυνοι και φανταχτεροί, κρύβουν ωστόσο μέσα τους μια βαθιά και απεγνωσμένη θλίψη. Με το βιογραφικό «I, Tonya» του 2017, η Robbie κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, ενσαρκώνοντας μία πατινέρ που καλείται να διατηρήσει την αψεγάδιαστη εικόνα της, μέσα αλλά και έξω από την πίστα.

Harley Quinn (2016-2020)

Στην πιο ποπ πλευρά του φάσματος, η Robbie χρησιμοποίησε το ανέκφραστα αψεγάδιαστο χαμόγελό της για να ενσαρκώσει την Harley Quinn, την αχαλίνωτη μνηστή του Τζόκερ, σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους του υπερηρωικού σινεμά. Η Robbie αναδημιούργησε την εικόνα της θεότρελης αρλεκίνας, μετατρέποντάς την σε μια ανεξάρτητη και γοητευτική αντι-ηρωίδα -και απέδειξε πως είναι ικανή να ενσαρκώσει κάθε λογής εμβληματική μορφή της ποπ κουλτούρας, πράγμα που επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά με τον ρόλο της στο «Barbie» της Greta Gerwig.

Naomi Lapaglia (2013)

Η εξωφρενική ομορφιά της Robbie αποτελεί συχνά αντικείμενο σχολιασμού των ταινιών στις οποίες συμμετέχει, δίνοντας την ευκαιρία στην Αυστραλίδα καλλονή για μπόλικες δόσεις αυτοσαρκασμού. Το «Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε ήταν η ταινία που έκανε την Robbie γνωστή στο παγκόσμιο κοινό, και η άρτια φιγούρα της συμβολίζει εδώ την εξωφρενικά τρυφηλή ζωή ενός πάμπλουτου χρηματιστή.

Sharon Tate (2019)

Η αγάπη της Robbie για ποπ σύμβολα ξεπερνιέται μόνο από την αγάπη της για υπαρκτά πρόσωπα: Μετά την Naomi Lapaglia και την Tonya Harding, η Robbie ενσάρκωσε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές των 60s, την αδικοχαμένη Sharon Tate, στο χαρακτηριστικά εικονοκλαστικό «Once Upon a Time in Hollywood» του Quentin Tarantino.

Charlotte (2013)

Το 2013 ήταν μεγάλη χρονιά για την Robbie, μιας και ήταν η χρονιά που την έκανε διάσημη στο ευρύ κοινό. Μπορεί οι περισσότεροι να την γνώρισαν στο «Wolf Of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε, εμείς όμως την αγαπήσαμε στο τρυφερό «About Time» του Richard Curtis, όπου ενσαρκώνει την παιδική αγάπη του ντροπαλού πρωταγωνιστή.