Το μεγαλύτερο κινηματογραφικό άνοιγμα της χρονιάς είναι γεγονός


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα νέα στατιστικά της ταινίας Barbie, που απ’ ό,τι φαίνεται ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες στο παγκόσμιο box office με το άνοιγμά της στις αίθουσες.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία της Greta Gerwig έσπασε ταμεία στις ΗΠΑ με 155 έσοδα που άγγιξαν τα 150 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το φαινόμενο Barbenheimer φαίνεται πως εφαρμόστηκε για τα καλά στις χώρες που η ταινία έκανε ταυτόχρονα πρεμιέρα με το Oppenheimer του Cristopher Nolan. Το μάρκετινγκ για την Warner Bros. πήγε περίφημα, με την ταινία να κερδίζει 182 εκατομμύρια δολάρια εκτός Αμερικής. Με έσοδα που αγγίζουν σε λιγότερο από μια εβδομάδα τα 337 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι η ταινία θα σπάσει στη συνέχεια μπόλικα ρεκόρ εμπορικότητας.

Η ταινία που είδε τις Warner Bros. και Mattel να συνεργάζονται είχε budget 145 εκατομμυρίων, με τον Jeff Goldstein της Warner να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Πιστεύαμε ότι θα μάζευε περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική το πρώτο της Σαββατοκύριακο. Κανείς δεν είχε προβλέψει ότι θα ήταν 155 εκατομμύρια».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Margot Robbie, Ryan Gosling, Kate McKinnon, Helen Mirren, John Cena, Ariana Greenblatt, Will Ferrell, Emma Mackey, Ritu Arya, Michael Cera, Nicola Coughlan, Simu Liu, America Ferrera και Alexandra Shipp.

Το Barbie παίζεται από τις 20 Ιουλίου στις ελληνικές αίθουσες και τα θερινά, ενώ και η εγχώρια διανομή του φαίνεται πως τα πηγαίνει σπουδαία ως η απόλυτη ταινία του καλοκαιριού.