Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας!


Αν είδατε το Indiana Jones και διψάτε για λίγη ακόμη περιπέτεια σε εξωτικές τοποθεσίες, ή απλώς θέλετε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, σας προτείνουμε μερικούς πατροπαράδοτους, action-adventure τίτλους για να περάσετε τις διακοπές σας!

The Rundown (2003)

Η αγάπη του Dwayne Johnson για τη ζούγκλα είναι παροιμιώδης: Πρακτικά ολόκληρη η φιλμογραφία του ηθοποιού θα μπορούσε να αποτελεί μέρος της λίστας μας, από το «Journey 2» του 2012 μέχρι το «Jungle Cruise» του 2021. Παρ' όλα αυτά, εμείς εδώ επιλέγουμε το πρώτο του ταξίδι, το «The Rundown» του 2003, όπου ο θεόρατος Πολυνήσιος ενσαρκώνει έναν σκληραγωγημένο εκτελεστή που αναλαμβάνει να εξερευνήσει την καρδιά του Αμαζονίου. Κάτι ανάμεσα σε ουέστερν, περιπέτεια, γκανγκστερικό, κωμωδία και ταινία δράσης, το The Rundown (γνωστό και ως «Welcome to the Jungle» σε κάποιες περιοχές) τα κάνει όλα και συμφέρει, και συχνά μπλέκει τα μπούτια του -είναι ωστόσο αμείωτα διασκεδαστικό καθώς και ιδιαίτερα σημαντικό, μιας και θεμελίωσε την μετακόμιση του Johnson από το ρινγκ του κατς στο κινηματογραφικό πανί.

The Adventures of Tintin (2011)

O Τεντέν αποτελεί ιερό τέρας στο genre της αρχαιολογικής περιπέτειας: Δημιουργημένος στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Βέλγο κομίστα Hergé, ο δημοσιογράφος με το τσουλούφι γεννήθηκε στην καρδιά της παλπ επανάστασης, τότε που ήρωες όπως ο Doc Savage και ο Solomon Kane όργωναν τις 4 γωνιές της Γης αναζητώντας θησαυρούς. Κάθε άλλη ταινία της λίστας μας (συμπεριλαμβανομένου και του Indiana Jones), ήταν, άμεσα ή έμμεσα, εμπνευσμένη από τις κλασικές περιπέτειες του Τεντέν, και φυσικά, όταν μάθαμε πως ο ίδιος ο Steven Spielberg επρόκειτο να δημιουργήσει μια ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στα κόμικς του Hergé, δεν μπορούσαμε να συγκρατήσουμε τον ενθουσιασμό μας! Το αποτέλεσμα είναι κάπως ισχνό σεναριακά, αλλά η αεικίνητη κάμερα του Spielberg και η ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα της ταινίας μας προσφέρουν ένα ξέφρενο, συναρπαστικό δίωρο.

The Mummy (1999)

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία περιπέτεια του Indiana, το κοινό διψούσε για μια καλή θησαυροθηρική περιπέτεια σε κάποιο εξωτικό locale. Ευτυχώς, ο Brendan Fraser και η παρέα του ανέλαβαν να κάνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα, ταξιδεύοντας στην Aίγυπτο και ξεθάβοντας την αμείλικτη κατάρα του Ιμοτέπ: Η ταινία είχε όλα τα χαρακτηριστικά μίας παλιάς καλής αρχαιολογικής περιπέτειας, από ανατριχιαστικές κατάρες και χαρισματικούς τυχοδιώκτες, μέχρι εξωτικές τοποθεσίες, τάφους, παγίδες και θησαυρούς, καθώς και έναν γοητευτικότατο πρωταγωνιστή, στο πρόσωπο του Brendan Fraser.

The Missing Link (2019)

Το Στούντιο Λάικα είναι γνωστό για τις πανέμορφες, stop-motion ταινίες κινουμένων σχεδίων που κατασκευάζει, και αν μας ρωτάτε, η τέχνη τους δεν ήταν ποτέ καλύτερη απ' ότι στο «Missing Link» του 2019: μία ξεκαρδιστική, εκθαμβωτική περιπέτεια στο στυλ του Ιουλίου Βερν, το «Missing Link» ακολουθεί τον περιπετειώδη τζέντλεμαν Σερ Λάιονελ Φροστ (Hugh Jackman), ο οποίος καλείται να συνεργαστεί με τον μυστηριώδη κύριο Λινκ (Zach Galifianakis), σε μια περιπέτεια που μοιάζει να βγήκε κατ' ευθείαν από τις Παπιοπεριπέτειες του Καρλ Μπαρκς -και που αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, το αποκορύφωμα της φιλμογραφίας του στούντιο.