Liam Neeson, Denzel Washington και Michael Caine δεν ξεκουράζονται ποτέ!


O Harrison Ford κάνει τούμπες στα 81, ο Sylvester Stallone παίζει ξύλο στα 75, και σύσσωμοι οι action heroes των 80s αποδεικνύουν πως το γήρας... έρχεται μόνον!

Συγκεκριμένα, όταν ο Liam Neeson άρπαξε το πιστόλι του στο αξέχαστο «Taken» του 2008, ο θεόρατος Ιρλανδός εγκαινίασε ένα ολοκαίνουριο subgenre κινηματογραφικής δράσης, στο οποίο σκληροτράχηλοι συνταξιούχοι κάθε λογής αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν μια σειρά από αιματοβαμμένες αποστολές. Πρώην υπερπράκτορες, παλιοί εκτελεστές, δολοφόνοι που αλλαξοπίστησαν, οι εκνευρισμένοι «παππούδες» του Χόλιγουντ επιστρέφουν στη δράση για να βγάλουν το άχτι τους, κάνοντας έτσι πραγματικότητα τα όνειρα κάθε τσαντίλα οικογενειάρχη. Με αφορμή το trailer της νέας ταινίας «The Retirement Plan» με τον Nicholas Cage λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας ταινίες δράσης, με αγέραστους και ακούραστους πρωταγωνιστές!

Nobody (2021)

Από τον σεναριογράφο του «John Wick», το «Nobody» ακολουθεί τον Hutch (Bob Odenkirk), έναν υποτονικό και πειθήνιο οικογενειάρχη που, μετά από μια σειρά από γεγονότα, χάνει την υπομονή του και ξεπαστρέβει την τοπική συμμορία. Ο Odenkirk ενσαρκώνει την απόλυτη αρσενική φαντασίωση της μέσης ηλικίας, ειρωνευόμενος ταυτόχρονα την τοξική αρρενωπότητα.

3 Days to Kill (2014)

Ο Kevin Costner ρίχνεται στη μάχη, σε αυτό το διασκεδαστικό φιλμ δια χειρός McG (Charlie's Angels). Ο Ethan είναι ένας συνταξιούχος εκτελεστής που καλείται να ολοκληρώσει μία τελευταία αποστολή, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τη νεαρή κόρη του.

The Equalizer (2014)

Ο Denzel Washington κάνει ένα διάλειμμα από τα οσκαρικά δράματα και τα κλασικά αριστουργήματα, για να δώσει μερικές ξεγυρισμένες σφαλιάρες στους κακούς. Με καρτουνίστικη ατμόσφαιρα και εξωφρενικό lore αλά John Wick, το Equalizer αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά φιλμ του είδους, και έχει ήδη γεννήσει δύο sequel.

Harry Brown (2009)

Ο Michael Caine είναι ένας από τους πιο αειθαλείς πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, συμμετέχοντας σε ταινίες δράσης για πάνω από μισό αιώνα. Το 2009, ο βετεράνος Βρετανός πρωταγωνίστησε στο «Harry Brown», ένα φιλμ χαμηλoτέρων τόνων από τα υπόλοιπα της λίστας μας, το οποίο θεωρείται ωστόσο ένα από τα καλύτερα του είδους.

Taken (2008)

Και φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ταινία που τα ξεκίνησε όλα: Το 2008, ο Liam Neeson μπάρκαρε σε μια σταυροφορία αίματος και εκρήξεων, ενάντια σε μία ανελέητη συμμορία -και η ανέλπιστη επιτυχία της ταινίας γέννησε ένα ολοκαίνουριο είδος ταινιών, αναζωπύρωσε την καριέρα του Neeson, και τον μετέτρεψε στον απόλυτο συνταξιούχο action man.