Η λίστα περιεχομένου που θα δούμε στο Netflix μετά το ξεκίνημα της συνεργασίας των δύο streaming κολοσσών


Ξεκίνησε και επίσημα η συνεργασία του Netflix με το HBO, στην οποία θα δούμε τη φιλοξενία πρωτότυπων σειρών από τη βιβλιοθήκη του δεύτερου, στον κατάλογο της μεγαλύτερης ως προς τους συνδρομητές της streaming πλατφόρμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η πρώτη σειρά του HBO που έγινε διαθέσιμη στον κατάλογο του Netflix είναι η κωμική σειρά Insecure με δημιουργό και πρωταγωνίστρια την Issa Rae, η οποία και ξεκίνησε να προβάλλεται το 2016 και διήρκησε για πέντε σεζόν μέχρι το 2021. Επιπλέον, σειρές όπως τα Six Feet Under, Ballers με τους Dwayne Johnson και John David Washington, αλλά και οι πολεμικές σειρές παραγωγής του Steven Spielberg και του Tom Hanks, τα Band of Brothers και The Pacific αναμένεται να έρθουν και αυτά σύντομα στον κατάλογο της υπηρεσίας. 

Οι εν λόγω προσθήκες αφορούν ωστόσο μόνο τον κατάλογο των ΗΠΑ και είναι άγνωστο εάν η συμφωνία θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες στον κόσμο όπως την Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι το αγαπημένο True Blood του HBO θα προστεθεί στον διεθνή κατάλογο του Netflix κάποια στιγμή, χωρίς όμως να ξέρουμε πότε ακριβώς. 

Η εν λόγω πρακτική δεν είναι καινούργια για το HBO καθώς στο παρελθόν είχε δώσει άδεια ώστε να προβάλλεται το True Blood στο Hulu. Πρόκειται φυσικά για μια κίνηση-ματ του CEO του ΗΒΟ, David Zaslav, που σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τις εγκατεστημένες βάσεις συνδρομητών άλλων streaming υπηρεσιών με σκοπό να διατεθούν οι σειρές του HBO σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Warner Bros. Discovery, η συνολική βάση συνδρομητών των HBO, HBO Max και Discovery+ (πριν την συγχώνευσή τους στην υπηρεσία MAX) είχε φτάσει τους 97.6 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Στο αντίστοιχο διάστημα οι συνδρομητές του Netflix είναι περισσότεροι από 232.5 εκατομμύρια παγκοσμίως.