Έπιασαν οι ζέστες!


Η θερμοκρασίες έχουν ήδη φτάσει σε ανυπόφορα επίπεδα: Ο Ιούλιος καταφθάνει ολοταχώς και μαζί του, έρχεται ο περίφημος ελληνικός καύσωνας. Είτε αράζετε σε κάποια παραλία, είτε λιώνετε στην καρδιά της Αθήνας, σας προτείνουμε 5 κρυουλιάρικες ταινίες για να δροσιστείτε -πετάξτε λοιπόν τα ρούχα σας, βάλτε το κλιματιστικό στη διαπασών, και ετοιμαστείτε για το πιο κατεψυγμένο movie night!

The Grey (2011)

Ο Liam Neeson έχει πρωταγωνιστήσει σε αναρίθμητες ταινίες δράσης τα τελευταία 15 χρόνια, ενσαρκώνοντας σκληροτράχηλους υπερπράκτορες, υπερτούμπανους μπαμπάδες, και απτόητους στρατιώτες κάθε λογής. Στο «The Grey» του 2011, ο θεόρατος Ιρλανδός καλείται να κατατροπώσει μία αγέλη από πεινασμένους λύκους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να προστατεύσει τα αβοήθητα φιλαράκια του. Λαμβάνοντας χώρα στα ανεμοδαρμένα ύψη των Άλπεων, το The Grey θεωρείται μέχρι και σήμερα μία από τις συναρπαστικότερες περιπέτειες του Neeson -και αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα δροσιστικό, κρυουλιάρικο δίωρο.

Cliffhanger (1993)

Το «Cliffhanger» του Sylvester Stallone είναι μία από αυτές τις σπάνιες ταινίες, που καταφέρνουν να είναι απίστευτα καλοφτιαγμένες και εντελώς απαράδεκτες την ίδια στιγμή: Οι συναρπαστικές σκηνές δράσης στα Βραχώδη Όρη κόβουν την ανάσα, αλλά το θεοπάλαβο σενάριο και οι camp ερμηνείες των Sylvester Stallone και Michael Rooker προσδίδουν στην ταινία μια ακαταμάχητη so-bad-its-good χροιά.

Frozen (2013)

Το «Ψυχρά κι Ανάποδα» έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μας μνήμη, είτε το θέλουμε είτε όχι: Η μεγαλύτερη επιτυχία της Disney για τη νέα χιλιετία, το «Frozen» είναι ο ορισμός του παγκόσμιου φαινομένου -και αν δεν το μισείτε βαθύτατα, μπορείτε να το επιλέξετε για ένα ανάλαφρο, κατεψυγμένο μουσικό δίωρο.

Ice Age (2002)

Μπορεί το «Frozen» να αποτελεί την μεγαλύτερη animated επιτυχία όλων των εποχών, ήταν το «Ice Age» του 2002 ωστόσο, που μας ταξίδεψε για πρώτη φορά στις χιονισμένες βουνοκορφές των κινουμένων σχεδίων: Έχοντας μερικά από τα πιο εμβληματικά (και θεότρελα) character designs της εποχής του, το Ice Age γοήτευσε κοινό και κριτικούς, γεννώντας μία σειρά από συμπαθή, αλλά κάπως ανέμπνευστα σήκουελ.

The Thing (1982)

Καμία περιπέτεια στα χιόνια δεν είναι πιο εμβληματική από την «Απειλή» του John Carpenter: Η αξεπέραστη ταινία τρόμου του 1982 ακολουθεί μια ομάδα ερευνητών στην καρδιά της Ανταρκτικής, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με έναν πολυμορφικό εξωγήινο. Με άφθονο gore, καλογραμμένο μυστήριο, επαναστατικά εφφέ και αβυσσαλέες θερμοκρασίες, το «The Thing» αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα θρίλερ όλων των εποχών.