Ένα απρόσμενο deal μεταξύ των δύο κολοσσών φημολογείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αναμένεται να αλλάξει το streaming τοπίο παγκοσμίως.


Ένα από τα πιο απρόσμενα deals, που αν πραγματοποιηθεί θα αλλάξει εντελώς το τοπίο των streaming υπηρεσιών παγκοσμίως, φημολογείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο λόγος φυσικά για το «πάντρεμα» της Warner Bros. Discovery και του Netflix. Σύμφωνα με το Deadline, το HBO σχεδιάζει να προσφέρει ορισμένους από τους θρυλικούς για την παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία τίτλους του στον κατάλογο του Netflix.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η συμφωνία αυτή είναι μια πρόταση που παλαιότερα οι υπεύθυνοι του ΗΒΟ είχαν απορρίψει, γι’ αυτό και όλα τα σενάρια παραμένουν για την ώρα ανοιχτά. Ωστόσο, μια από τις πρώτες πρωτότυπες σειρές του HBO που φημολογείται ότι θα αδειοδοτηθεί στο Netflix είναι η κωμική σειρά Insecure με δημιουργό και πρωταγωνίστρια την Issa Rae. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται το 2016 στο HBΟ και κράτησε για πέντε σεζόν μέχρι το 2021.

Η συμφωνία αυτή δεν προβλέπεται να είναι αποκλειστική, κάτι που σημαίνει ότι όσες σειρές ή ταινίες δοθούν στο Netflix θα μπορούν παράλληλα να είναι διαθέσιμες όχι μόνο στο Max αλλά και σε άλλες πλατφόρμες.

Άλλες σειρές που ενδέχεται να καταλήξουν στο Netflix είναι το θρυλικό Six Feet Under, το Ballers με τον Dwayne Johnson, αλλά και οι πολεμικές σειρές παραγωγής Steven Spielberg και Tom Hanks, Band of Brothers και The Pacific.

Το HBO είχε παλιότερα δώσει το True Blood στο Hulu, οπότε δεν πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πρακτική για την εταιρεία.

Για την ώρα, Netflix και HBO δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα του Deadline.

Βάσει των επίσημων στοιχείων της Warner Bros. Discovery, HBO, HBO Max και Discovery+ (πριν την συγχώνευσή τους στην υπηρεσία MAX) είχαν φτάσει τους 97.6 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα οι συνδρομητές του Netflix ήταν περισσότεροι από 232.5 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο. Σκεφτείτε λοιπόν τι έχει να γίνει αν οι δυνάμεις τους ενωθούν, έστω και με περιορισμένο περιεχόμενο σε πρώτη φάση.