Ο εμβληματικός σκηνοθέτης έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη θρησκευτικότητα στην ταινία Ο τελευταίος πειρασμός


Μια ταινία «για τον Ιησού» πρόκειται να γυρίσει ο Martin Scorsese μετά τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ιταλία.

Ο σκηνοθέτης, που είναι Καθολικός, μοιράστηκε την είδηση την Κυριακή 27 Μαΐου, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Βατικανό.

«Απάντησα στο κάλεσμα του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μοναδικό τρόπο που ξέρω: με το να εμπνευστώ και να γράψω το σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού», δήλωσε ο Scorsese. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «θα ξεκινήσει να τη γυρίζει».

Ο Scorsese βρισκόταν στη Ρώμη με τη σύζυγό του, Helen Morris, για να παρακολουθήσει από κοντά ένα συνέδριο με τίτλο The Global Aesthetics of the Catholic Imagination. Εκεί ήταν που συνάντησε από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με τη θρησκευτικότητα στην ταινία Ο τελευταίος πειρασμός του 1988, όπου ο Willem Dafoe ερμήνευσε τον χαρακτήρα του Ιησού. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, η ταινία αποτέλεσε αντικείμενο έντονης κριτικής όταν αυτή κυκλοφόρησε, από χριστιανικές ομάδες που έκαναν λόγο για ένα βλάσφημο έργο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr