Η Bασίλισσα της Ροκ συμμετείχε σε μερικές πραγματικά αλλόκοτες παραγωγές.


Με το θάνατο της Tina Turner στα 83 της χρόνια να θλίβει το παγκόσμιο στερέωμα, σύσσωμοι οι λάτρεις της μουσικής έσπευσαν να της αποτείνουν φόρο τιμής. Οι αξεπέραστοι ρυθμοί, η εκρηκτική παρουσία, αλλά και η προσωπική ζωή της Turner μπορούν να γεμίσουν βιβλίο, εμείς όμως θα εστιάσουμε στην φειδωλή μα συναρπαστική καριέρα της στην οθόνη: Η Βασίλισσα της Ροκ συμμετείχε σε 4 μονάχα ταινίες, οι οποίες αποτελούν ως επί το πλείστον αξιοπερίεργες παραδοξότητες -αλλά αντηχούν αλάνθαστα τις δεκαετίες που τις δημιούργησαν, εμπλουτίζοντας την πολυποίκιλη και λαμπερή καριέρα της δημιουργού.

Tommy (1975)

Η πρώτη εμφάνιση της Turner στο σινεμά ήρθε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, και δε θα μπορούσε να είναι πιο χαρακτηριστική: H «Βασίλισσα» βρισκόταν τότε στο (πρώτο) απόγειο της καριέρας της, και ανέλαβε έναν ρόλο στην ψυχεδελική rock opera των The Who, πλαισιώνοντας τους Roger Daltrey, Ann-Margret, Eric Clapton, Elton John και ένα σωρό άλλους. Βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ του 1969, το «Tommy» ακολουθεί την ιστορία ενός κωφού, τυφλού και βωβού αγοριού που μετατρέπεται σε πρωταθλητή του pinball, με την Turner να ενσαρκώνει εδώ έναν ρόλο που αρχικά προοριζόταν για τον David Bowie: Κάτω από το σκηνοθετικό βλέμμα του πληθωρικού Ken Russell, η Turner μεταμορφώνεται στην Acid Queen, μια αδίστακτη έμπορο ναρκωτικών, και ερμηνεύει ένα funky μουσικοχορευτικό νούμερο. 

Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band (1978)

Μόνο ένα πράγμα θα μπορούσε να είναι πιο '70s από το «Tommy», και αυτό είναι το Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band του 1978: Μια ταινία βασισμένη στο καλύτερο άλμπουμ των Beatles, χωρίς τη συμμετοχή των Beatles! Στην θέση των Σκαθαριών εμφανίζονται εδώ οι Bee Gees, σε ένα χαμηλής ποιότητας Juke Box Musical που σημείωσε εμπορική και καλλιτεχνική αποτυχία και, παρά τη φιλοδοξία του, χαρακτηρίστηκε κακόγουστο και καταδικάστηκε στην αφάνεια. Η Turner κάνει εδώ την εμφάνισή της ως κάτοικος της φανταστικής πόλης Heartland, και τραγουδάει στο πλευρό πολυάριθμων celebrity της εποχής (Alice Cooper, Steve Martin, Aerosmith κ.α.), χωρίς ωστόσο να έχει δικό της διάλογο.

Mad Max: Beyond Thunderdome (1985)

Σε ένα franchise που είναι, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα αλλόκοτο, το «Beyond Thunderdome» είναι ίσως η πιο εκκεντρική περιπέτεια του Mad Max μέχρι τώρα. Με τον δυστοπικό κόσμο του George Miller να γίνεται όλο και πιο σουρεαλιστικός, η Tina Turner ενσάρκωσε εδώ την μοχθηρή Aunty Entity, μία glam-rock Αμαζόνα με κατάξανθα μαλλιά και σιδηρόπλεκτη πανοπλία που εξορίζει τον Mad Max από την πόλη της Bartertown. Η αχαλίνωτη ερμηνεία της Turner αποτελεί, κατά πολλούς, το καλύτερο στοιχείο της ταινίας, με το Beyond Thunderdome να σφραγίζει το επικό comeback της Βασίλισσας τη δεκαετία του '80, και να θεμελιώνει τη θέση της ως ιερό τέρας της βιομηχανίας.

Last Action Hero (1993)

Από την ψυχεδέλεια των 70's και την γκλαμουριά των 80's, προσγειωνόμαστε τώρα στην action υπερβολή των 90's, με τον «Τελευταίο Μεγάλο Ήρωα» του John McTiernan. Ο σκηνοθέτης του «Die Hard» και του «Predator» επιστράτευσε για άλλη μια φορά τον Άρνολντ Σβατζενέγκερ, σε μια φιλόδοξη αυτοαναφορική περιπέτεια που παρωδεί σύσσωμα τα tropes της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο Άρνολντ ενσαρκώνει εδώ έναν κινηματογραφικό ήρωα που μεταφέρεται στον πραγματικό κόσμο και συναντά μία παρέλαση από celebrities, μεταξύ των οποίων και η Tina Turner στο ρόλο της Δημάρχου του Los Angeles. Παρά την φιλοδοξία του, το «Last Action Hero» δεν γνώρισε επιτυχία στο box office, απογοητεύοντας κοινό και κριτικούς -αλλά αποτελεί σήμερα αδιαμφισβήτητο cult classic, με πολλούς να το θεωρούν μία από τις καλύτερες ταινίες του Αυστριακού action man.