Όλα όσα γνωρίζουμε ως τώρα για την τηλεοπτική μεταφορά της αγαπημένης σειράς βιβλίων και ταινιών της Stephenie Meyer


Μετά το Harry Potter, ακόμη μια αγαπημένη teenage fantasy saga φαίνεται πως θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, παίρνοντας τη σκυτάλη από την αρχική σειρά λογοτεχνικών βιβλίων και τις ταινίες που ήρθαν στη συνέχεια. Ο λόγος φυσικά για το αγαπημένο Twilight που είναι το νέο franchise που θα απολαύσουμε το επόμενο διάστημα στο σπίτι μας, σε μια νέα τηλεοπτική σειρά που αναμένεται να σπάσει ταμεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter, την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς Twilight, βασισμένη στα βιβλία της Stephenie Meyer, έχει αναλάβει η Lionsgate Television και το σενάριο θα αναλάβει η ταλαντούχα Sinead Daly (Tell Me Lies, The Walking Dead: World Beyond, Raised by Wolves, Dirk Gently’s Holistic Detective Agency, The Get Down).

Για την ώρα, το τηλεοπτικό remake του Twilight δεν έχει αγοραστεί από κάποια streaming υπηρεσία ή δίκτυο, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Η Stephenie Meyer αναμένεται επίσης να εμπλακεί στη δημιουργία του, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τον τρόπο.

Όσο για το ποιοι θα ερμηνεύσουν τους βασικούς ρόλους της Bella, του Edward, του Jacob και τον υπόλοιπων μελών της οικογένειας Cullen, αυτό δεν έχει γίνει γνωστό για την ώρα. Το σίγουρο είναι βέβαια στο ότι θα δούμε ένα cast διαφορετικό από αυτό των ταινιών, σε νέες ηλικίες που θα μπορούν να αναλάβουν ένα πολυετές project.

Οι πέντε ταινίες του franchise The Twilight Saga ξεκίνησαν να κυκλοφορούν το 2008, με την τελευταία ταινία, Twilight: Breaking Dawn - Part 2, να κυκλοφορεί το 2021. Robert Pattinson, Kristen Stewart και Taylor Lautner έγιναν παγκοσμίως γνωστοί μέσα από αυτές, με τη σειρά να γίνεται instant hit στο box office παγκοσμίως.

Η σειρά βιβλίων Twilight περιλαμβάνει τους τίτλους Twilight, New Moon, Eclipse και Breaking Dawn, ενώ το 2015, η Meyers έγραψε το Life and Death: Twilight Reimagined αλλάζοντας τα φύλα του Edward και της Bella ως βασικούς πρωταγωνιστές. Το 2020 κυκλοφόρησε ένα ακόμη spinoff βιβλίο, το Midnight Sun, που διηγήθηκε την ιστορία του πρώτου Twilight από την οπτική του Edward.