Παρά το γεγονός ότι η σειρά επρόκειτο να συνεχίσει με την πέμπτη σεζόν της


Στην ακύρωση του Westworld προχώρησε το HBO, έπειτα από την ολοκλήρωση της τέταρτης σεζόν του τον περασμένο Αύγουστο.

Παρά το γεγονός ότι η σειρά διέθετε εξαιρετικά loyal fans, αλλά και του ότι οι co-creators της, Jonathan Nolan και Lisa Joy, είχαν επιβεβαιώσει ότι αυτή θα τελειώνε με μια πέμπτη σεζόν, το sci-fi drama φαίνεται πως θα λήξει άδοξα έπειτα από την απόφαση του δικτύου.

Η τέταρτη σεζόν του Westworld είχε επιστρέψει την πλοκή της σειράς στο ομώνυμο φουτουριστικό theme park, έχοντας προηγουμένως επεκταθεί στον έξω κόσμο στην τρίτη σεζόν.

Βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Michael Crichton από το 1973, το Westworld έκανε πρεμιέρα το 2016 και απέσπασε εννέα Primetime Emmy βραβεία, μαζί με 54 υποψηφιότητες. Στη σειρά πρωταγωνίστησαν οι Evan Rachel Wood, Anthony Hopkins, Ed Harris, Thandiwe Newton, Tessa Thompson, Jeffrey Wright, Luke Hemsworth, Aaron Paul και πολλοί ακόμα.

«Μέσα στις τέσσερις περασμένες σεζόν, η Lisa και ο Jonah πήραν τους θεατές μαζί τους σε μια Οδύσσεια που μάγεψε το μυαλό τους, ανεβάζοντας τον πήχη σε κάθε βήμα», ανέφερε το HBO μέσα από statement. «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε αυτούς, μαζί με το συνταρακτικά ταλαντούχο cast, τους παραγωγούς και το συνεργείο, αλλά και όλους τους συνεργάτες μας στις Kilter Films, Bad Robot και Warner Bros. Television. Ήταν απολαυστικό το ότι τους συνοδεύσαμε σε αυτό το ταξίδι».